05 december 2011

Midroc säljer kontorsfastigheten Såpsjudaren 1

Midroc Real Estate har sålt fastigheten Såpsjudaren 1 på Birger Jarlsgatan 41 i Stockholm till Sparbössan Fastigheter AB. Frånträde skedde den 1 december 2011.

Fastigheten omfattar 5 170 kvm och innehåller huvudsakligen kontor. I övrigt finns en restaurang och en biograf i byggnaden.

- Midroc Real Estate äger fastigheter samt köper, utvecklar och bygger nya fastigheter i Stockholm och Öresundsregionen, säger Peter Syrén, VD för Midroc Real Estate AB. Försäljningen av Såpsjudaren 1 är en naturlig del av vår verksamhet, och vi utvecklar ständigt vårt fastighetsbestånd på bästa sätt.

- Fastigheter med säkert kassaflöde och på bra lägen är idag attraktiva investeringsobjekt. Intresset var stort för fastigheten och tillfället visade sig vara bra för försäljningen.

- Framöver kommer vi att färdigställa Malmös nya stora mässanläggning i Hyllie och starta byggnationen av ett nytt hotell i Lund.

- Vi gör investeringen därför att vi ser en intressant utvecklingspotential i denna delmarknad, säger Leif Garph, VD för Sparbössan Fastigheter AB. Denna fastighet har ett fritt läge med goda kommunikationer och närhet till serviceutbudet vid Stureplan. Fastigheten har ett flertal hyresgäster och en intressant kontraktstruktur.

Fastigheten Såpsjudaren 1 har ägts av Midroc Real Estate-koncernen sedan 1995. Köpeskillingen uppgår till drygt 200 miljoner kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Syrén, vd Midroc Real Estate AB, 010-470 74 06
Leif Garph, vd Sparbössan Fastigheter AB, 08-463 37 67, 070-593 10 98

Tillbaka till Nyheter

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här