05 april 2011

Midroc får nya kranorder på 50 miljoner kronor

Midroc Automation har under årets första kvartal säkrat order för 50 miljoner kronor för kranar och kransystem hos både Sandvik och SSAB.

Av Sandvik Material Technology samt Sandvik Mining and Construction har Midroc Automation fått i uppdrag att leverera en komplett leverans av åtta traverskranar. I leveransen ingår också felsäkra styrsystem, drivsystem samt ett avancerat vågsystem.

Leveransen till SSAB EMEA Oxelösund omfattar ombyggnad av en 320 ton gjutkran med ny el-utrustning, nytt kablage samt ny förarstol. Till denna kommer en order som omfattar säkerhetssystem med felsäkra I/O-noder för styrning och övervakning av ett automatiskt plåtlager som integreras med av Midroc sedan tidigare levererade kranar. Den leveransen består av konstruktion, tillverkning av apparatskåp, programmering och drifttagning.

– Midroc Automation arbetar långsiktigt för att vara sina kunders förstahandsval, säger Mårten Sjöwall, projektchef Midroc Automation. I en hårt konkurrensutsatt bransch är det särskilt glädjande att återköpsfrekvensen inom kran- och kransystemssegmentet är i det närmaste 100 %.

För information, vänligen kontakta

Jonas Kjerrman
Asvarig Midroc Crane Systems
010-470 77 46

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här