06 september 2011

Coop nyetablerar i Lomma nya centrum

Midroc har tecknat avtal med Coop avseende en ny livsmedelsbutik på 2 600 kvm i Lomma centrum. Butiken ingår i en större utbyggnad av Lomma centrum som även omfattar ca 80 bostäder och 1 000 kvm butikslokaler.

- Den nya livsmedelsbutiken blir navet i Lommas nya centrum, och vi för nu diskussioner med ytterligare intressenter för de sista butiksytorna, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development. Utbyggnaden görs för att skapa ett mer levande centrum, och ovanför lokalerna kommer vi att bygga mindre lägenheter.

- Vi är mycket nöjda med att hyresavtalet är klart och ser fram emot att öppna vår nya butik 2013, säger Petra Wahlström, etableringsansvarig på KF Fastigheter. Butiken blir en Coop Extra, med ett fullsortiment på dagligvaror och stort fokus på färskvaror.

KF Fastigheters förhyrning omfattar 2 600 kvm butikslokaler i bottenplan, och hyresavtalet löper i tio år.

Bakgrund:

Midroc utvecklar Lomma nya centrum efter vinst i en markanvisningstävling. Den första etappen av utbyggnaden blev klar 2009 då bank, apotek, systembolag, blomsterbutik, café, frisörer och optiker öppnade sina butiker.

Etapp 2 och 3 omfattar två huskroppar med butikslokaler i bottenplan och flerbostadshus på plan 2 och 3. Byggnaderna ersätter det tidigare centrumhuset. I samband med nybyggnationen uppförs också ett garage, och på markplanet blir det drygt ett hundratal parkeringplatser i anslutning till den nya centrumbebyggelsen. I flerbostadshusen byggs ca 80 mindre lägenheter, främst 2-or och 3-or.

Byggstart är planerad till senhösten 2011. Coop-butiken kommer att öppna sommaren 2013 och övrig inflyttning sker därefter etappvis. Den totala investeringen för Midroc uppgår till ca 325 miljoner kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Skiöld, vd Midroc Property Development AB, 010-470 74 05
magnus.skiold@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här