17 februari 2010

Miljöpallen tar steget in i marknaden

Under hösten genomförde Crossborder Technologies efter en framgångsrik nyemission en omfattande satsning på sin miljövänliga lastpall. Med investeringar från bland annat Midroc New Technology och Volvo Technology Transfer har företaget kunnat satsa på produktanläggningen i Ljungsarp. Målet var att möta kunder med krav på större produktionskapacitet. Nu har satsningen burit frukt och resulterat i ett nära samarbete med förpackningsföretaget Nefab.

Den nya partnern Nefab är ett globalt företag med en årsomsättning på över två miljarder SEK och 160 säljare som i dagsläget framför allt jobbar mot maskin-, fordons- och telekomindustrin. Samarbetet innebär att Crossborder Technologies nu tar steget från produktutvecklare till tillverkare.

– Det här betyder oerhört mycket. Vi kommer nu att ha fullt upp med att tillgodose Nefabs behov och den globala marknad vi tillsammans adresserar. Vi har stora förhoppningar inför samarbetet, förhoppningar som vi delar med Nefab, säger Crossborders vd Christer Lundius.
– Nefab har lätt att identifiera vilka behov som finns hos olika aktörer. För oss betyder det att vi direkt får en enorm spridning på marknaden.

Samarbetet innebär att Crossborder nu har möjlighet att nyanställa i takt med investeringar och en ökad produktionsvolym. Crossborders lastpall har tidigare uppmärksammats bland annat för sina miljöfördelar och hur den kan specialanpassas till olika transportbehov. Att samarbetet mellan Crossborder och Nefab nu kommer till stånd har enligt de två företagen flera orsaker.

– Det här kan bli en god investering för Nefabs kunder. Det är en mindre volymkrävande pall med lång livslängd och lägre vikt än vad som finns på marknaden idag. Vi har möjlighet att anpassa vår lastpall till Nefabs kunders specifika transportbehov, säger Christer Lundius.

– Crossborder har en intressant produkt som vi tror på, både för den svenska och internationella marknaden. Vi har en världsomspännande säljorganisation och det vi kan bidra med är att få ut produkten på marknaden. Vår affärsidé bygger på att erbjuda förpackningslösningar som reducerar kundernas totala distributionskostnader och miljöpåverkan. Turbopallskonceptet gör att vi ytterligare kan stärka vårt erbjudande med kompletta förpackningslösningar som bidrar till just detta, säger Fredrik Sölscher, vd för Nefab Packaging Sweden AB.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Crossborder Technologies AB
Christer Lundius: tel. 072-202 78 08
clu@xborder.se, www.xborder.eu

Nefab Packaging Sweden AB
Fredrik Sölscher: 036-497 01
kundservice@nefab.se
www.nefab.com

Crossborder Technologies pallsystem tillverkas av stålplåt och aluminium och utmanar konventionella träpallar. De så kallade Turbopallarna är mycket lätta och som tomma är de stapelbara, vilket spar två tredjedelar av utrymmet. Pallarna är helt återvinningsbara och i och med sin låga vikt har de en miljömässig fördel med lägre CO2-utsläpp under transporter.

Nefab levererar kompletta förpackningslösningar till internationella industrikoncerner inom främst telekom-, maskin- och fordonsindustri. Nefab är etablerade med egna bolag i Europa, Nord- och Sydamerika och Asien. Faktureringen uppgick 2009 till drygt 2 miljarder SEK.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här