09 november 2010

Midroc satsar på ny mässanläggning i Malmö

Midroc Property Development har tecknat avtal med operatören Artexis Nordic avseende uppförande av en ny mässanläggning i Malmös nya utvecklingsområde Hyllie.

Mässan blir 20 000 kvm stor och byggstart är beräknad till årsskiftet. Malmö Expo Center kommer att slå upp portarna för den första mässan i februari 2012.

- Med nya mässfastigheten Malmö Expo Center bidrar Midroc till Malmös framtid i nya stadsdelen Hyllie, säger Magnus Skiöld, VD i Midroc Property Development. Hyllie är ett högintressant utvecklingsområde där vi även kommer att satsa på handel, kontor och ett par hundra bostäder.

- Mässanläggningen kommer att förstärka Hyllie ytterligare och den kommer att ha en mycket stor betydelse för besöks- och evenemangsnäringen i hela Malmöregionen, säger Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande.

- Artexis Nordic ser fram emot att få etablera sig i Malmö, säger Lasse Larsson, vd för Artexis Nordic. Artexis Nordic har under förhandlingsperioden funnit ett stort stöd från Malmö stad och har också mötts av ett proffsigt och engagerat Midroc som varit behjälpliga i processen. Vi känner största förtroende för att få Midroc som vår hyresvärd.

Malmö Expo Center består av ca 20 000 kvm uthyrningsbar yta, varav 16 000 kvm hyrs ut till mässoperatören. Midroc har tecknat ett långsiktigt hyreskontrakt med operatören Artexis Nordic, ett dotterbolag till Artexis International med verksamhet i bl a Tyskland, Frankrike, England, Belgien och Holland.

Förutom utställningslokaler inrymmer byggnaden en större konferensanläggning och restauranger. Mässan byggs för flera funktioner. Den ska kunna klara behovet för såväl mässor, stämmor, konserter, kongresser som kultur- och idrottsevenemang. Återstående 4 000 kvm kommer att hyras ut för handel och annan verksamhet, för vilka Midroc nu startar uthyrningsarbetet.

Byggnationen påbörjas efter tillstånd erhållits, vilket beräknas ske kring årsskiftet 2010/2011. Mässan ska öppnas i februari 2012. Fastigheten byggs med hänsyn till kraven för Green Building. Midroc Property Development är fastighetsägare och den totala investeringen uppgår till drygt 200 miljoner kronor.

Fakta om byggnaden

totalt 20 000 kvm varav utställningsytor: 11 500 kvm
permanenta konferensytor för totalt 800 personer inkluderande fyra större konferensrum med plats för 300, 200, 200 och 100 personer
utformning: Erik Giudice Architects
Ytterligare information

Magnus Skiöld, VD Midroc Property Development AB, 010-470 74 05

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här