23 mars 2010

Midroc satsar på energi- och resursoptimering

Midroc Automation expanderar och stärker upp bolagets kompetens inom energi- och resursoptimering.

För att bli ännu vassare i automationsprojekt och för att kunna möta upp våra kunders behov att optimera sina anläggningar och processer ur ett automationsperspektiv startar vi nu upp en ny avdelning inom Midroc Automation. Avdelningen kommer att kunna erbjuda specialistkompetens inom energi-, regler- och simuleringsteknik.

Fredrik Rosenqvist, som blir ansvarig för avdelningen, har doktorsexamen i Processreglering och kommer närmast från ÅF där han har arbetat som specialist och projektledare.

– Det är mycket spännande att få möjlighet att bidra till att Midrocs automationsprojekt får en större process- och reglerteknisk tyngd, säger Fredrik Rosenqvist. Samtidigt ser vi fram emot att kunna hjälpa befintliga som nya kunder att köra sina processer på ett mer effektivt sätt.

Avdelningens huvudsakliga uppgift blir att leda specialistuppdrag och förstärka Midrocs övriga projekt men den ska också verka för ett större samarbete med andra divisioner och Midroc-bolag som arbetar med energioptimering på olika sätt. Därmed kommer Midroc att kunna ge kunderna ett bättre erbjudande som riktar sig mot flera branscher samt innefattar ett spektrum av kompetenser som kompletterar varandra.

Fredrik Rosenqvist är placerad i Stockholm och rekrytering till avdelningen kommer att ske i hela landet.

För mer information, vänligen kontakta

Fredrik Rosenqvist
Avd.chef Energi- och resursoptimering,
010-470 75 67

Jonas Bergmark
Divisionschef Midroc Automation
010-470 78 41

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här