24 augusti 2010

Midroc New Technology satsar på solceller

Midrocs riskkapitalbolag, Midroc New Technology, går in som delägare och finansiär i det Gävlebaserade Cleantechbolaget Solarwave AB.

Midroc New Technology har valt att investera i bolaget tack vare de stora möjligheter i de produkter och system som Solarwave säljer idag men också tack vare bolagets framtida forskningsprojekt inom solenergi.

- Det är en mycket intressant investering i ett bolag vars verksamhet kommer att ge en stor positiv påverkan på människors liv, säger Andreas Gunnarsson, Investment Manager på Midroc New Technology.

- En av de bakomliggande orsakerna till att vi valde att göra investeringen är den test av en soldriven vattenreningsanläggning som pågår på en skola i Kenya. Sedan i februari har inget barn eller lärare på skolan blivit magsjuk efter att ha druckit smutsigt vatten, hävdar Andreas Gunnarsson.

Solarwave AB startades i maj 2009 och är veksamma inom solenergi och vattenrening. Företaget erbjuder maknaden unika och kundorienterade systemlösningar och har etablerat sig i Östafrika i länder som Kenya och Tanzania. Under hösten planerar bolaget att påskynda affärsplanerna genom en fortsatt expansion som både omfattar större volymer och utökad marknad som Mellanöstern och Sydostasien. http://www.solarwave.se/news.php

Midroc New Technology, som ingår i Midroc Europe, investerar i banbrytande idéer med global potential inom miljöteknik, biomedicin och hållbar utveckling. Förutom kapital erbjuder företaget sina portföljbolag hjälp med ledning, affärsstrategier och tillgång till spetskompetens. http://www.midrocnewtech.se/sv.aspx

 

För mer information kontakta:

Andreas Gunnarsson
Investment Manager, Midroc New Technology
010-470 70 62

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här