19 oktober 2010

Midroc har nominerats till byggnadsvårdspris

Midroc har nominerats till Stockholms läns hembygdsförbunds Byggnadsvårdspris tack vare sin väl genomförda totalrenovering av Tändstickspalatset i Stockholm.

Byggnaden inrymmer nu moderna flexibla kontor, ett Business Center och en exklusiv konferensanläggning. Samtidigt har byggnadens karaktär inte förändrats utan den arkitektoniska gestaltningen är bibehållen och många unika detaljer har bevarats.– Nomineringen är ett kvitto på att vi har gjort ett gott arbete, menar Niklas Hammarstedt, affärsområdeschef på Midroc Project Management. Arbetet har varit en utmaning, speciellt förhållningen till byggnadens antikvariska status, men också spännande med tanke på de unika material som palatset är byggt med. Byggnaden var när den byggdes ett av Sveriges mest moderna och exklusiva kontor för sin tid.

Tändstickspalatset uppfördes åt Ivar Kreuger 1926-28 som huvudkontor för Svenska Tändsticksbolaget. Arkitekt var Ivar Tengbom som gärna använde sig av exklusiva material som till exempel ädelträ och marmor. Swedish Match har nyligen flyttat tillbaka till lokalerna som varit företagets huvudkontor fram till 1991.

Efter en inventering och noggrann analys av bland annat byggnadens tekniska status planerade och projekterade Midroc de bästa lösningarna för ombyggnaden.

- Vi är stolta över att ha bevarat den kulturskatt som Tändstickspalatset är samtidigt som vi har lyckats skapa nya mötes- och arbetsplatser för 2000-talets behov, menar Peter Syrén, VD i Midroc Real Estate.

Syftet med priset är bland annat att lyfta fram väl genomförda upprustningar av äldre bebyggelse. Några av de kriterier som ska uppfyllas för att bli nominerade är:

att byggnaden betraktas som värdefull
att upprustningen är historiskt riktigt genomförd
att företaget har använt sig av bra tekniska lösningar
att det är ett ekonomiskt genomförbart projekt
att det är funktionella godtagbara lösningar som tillgodoser både fastighetsägarens och framtida hyresgästers behov.
För ytterligare information, vänligen kontakta

Peter Syrén, VD Midroc Real Estate, 010-470 74 06
Niklas Hammarstedt, Affärsområdeschef Bygg, Midroc Project Management, 010-470 74 52

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här