23 augusti 2010

Midroc erhåller miljöpriset Gröna Lansen

Malmö stads miljöpris "Årets Gröna Lans" tilldelades i år Midrocs fastighet World Trade Center i Malmö.

Peter Syrén, vice VD i Midroc Property Development, tog emot priset som bestod av en skylt med den gröna lansen samt en stor blombukett.

"Vi är oerhört glada och tacksamma för att få detta pris för vårt nybyggda World Trade Center" säger Peter Syrén. "I den nya byggnaden har vi haft ambitionen att förena alla våra idéer till det "perfekta" kontorshuset. Vi har lyckats förena en god arkitektur och estetik med kraven på en energieffektiv byggnad. Vi har med detta visat att man kan bygga i glas för att skapa ett representativt kontorshus och ändå få en låg energiförbrukning.

Vi har förverkligat våra idéer om en mötesplats, plats för aktiviteter och en mångfald i huset.

I Word Trade Center finns idag nästan 50 olika företag som tillsammans sysselsätter ca 600 personer. Byggnaden har också ett antal butiker och restauranger som bidrar till en helhet."

Årets Gröna Lans:

Nominering: World Trade Center, Malmö
Arkitekt: Arkitekterna Krook & Tjäder samt WSP
Byggherre: Midroc Property Development
Ur juryns motivering

"Midroc Property Development är ett exempel på en privat aktör som har stora hållbarhetsambitioner både för bostads- och verksamhetsprojekt i Västra Hamnen. ... Företagets medvetna satsning på en effektiv och sund energi- och arbetsmiljö är lovvärd och tillsammans med en god och enkel arkitektur är projektet ett värdigt tillskott till stadsmiljön i Malmö."
För mer information, vänligen kontakta:

Peter Syrén, 010-470 74 06

Läs mer om byggnaden World Trade Center under Referenser.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här