27 maj 2010

Midroc Electro etablerar sig inom mobil kraft

I och med att lejonparten av medarbetarna inom Contectors installationsdivision valt att arbeta för Midroc Electro, etablerar sig Midroc med ett nytt kontor i Boliden med inriktning på mobil kraft, service, elinstallation och automation.

Midroc Electro, med ca 1 300 anställda på 35 orter i Sverige, etablerar sig nu i Boliden/Skellefteå. Verksamheten kommer att vara inriktad mot såväl mobil kraft och mellanspänningslösningar som industriell automation, industriservice och elinstallation.

- Det här är fantastiskt roligt säger Jonas Bergmark, chef Midroc Electros automationsverksamhet. Kombinationen av våra 50 år inom industriautomation och elteknik och våra nya medarbetares kompetens inom framförallt gruvbranschen och mobil kraft, kommer att innebära att såväl verksamheten på orten som Midroc Electros samlade erbjudande stärks.

- Norrlandskusten tillhör våra prioriterade expansionsområden, fortsätter Jonas. Gruvindustrin är ett tillväxtområde för oss och med kontor i Kiruna, Luleå och Sundsvall innebär etableringen i Boliden en välkommen förtätning av våra styrkor i norr. Rekrytering av ytterligare medarbetare pågår för fullt och vi räknar med att vara ca 40 personer innan året är slut.

För mer information, vänligen kontakta

Jonas Bergmark
Divisionschef Midroc Automation
010-470 78 41

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här