24 maj 2010

Logistiklösningar för 22 Mkr från Midroc Crane Systems

Midroc har säkrat ett flertal order inom området Crane Systems till ett sammanlagt ordervärde av ca 22 Mkr. Orderna gäller nyleverans och uppgraderingar till SSAB samt en exportorder med Mercedes som slutkund.

Automatlager till SSAB

Midroc Crane Systems har på kort tid erhållit ett antal nya uppdrag, främst inom området logistiklösningar för industrin i form av automatiserade lager för coils (plåt på rulle) för SSAB.

För SSAB i Borlänge gäller orderna dels ett tillägg av lagersystem till Midrocs tidigare kranleveranser, dels lagerstyrning för 9 kranar till kallvalsverket.

Vidare har en viktig order till SSAB i Finspång säkrats i form av en komplett leverans av logistiklösning med kran gällande styrning, säkerhetssystem och lagersystem.

Exportuppdrag till Crane Systems

Mercedes AG bygger en helt ny bilfabrik i Ungern i staden Kecskemét, 80 km sydost om Budapest. Investeringen omfattar motsvarande 8 miljarder kronor, där man med början 2010 ska tillverka efterträdarna till nuvarande A- och B-klass. Tillsammans med sin kranpartner Bang Kransysteme har Midroc Crane Systems erhållit ett uppdrag som består av elkonstruktion, styrsystem och elutrustning till totalt 6 st produktionskranar åt Mercedes nya anläggning.

-Projektet innebär ett fördjupat samarbete med vår partner Bang samt en helt ny marknad för Midroc Crane Systems, säger Jonas Kjerrman, ansvarig för Midroc Crane Systems. Den senaste tidens order fortsätter att visa på att vårt koncept med totalåtagande är mycket konkurrenskraftigt.

För mer information, vänligen kontakta

Jonas Kjerrman 
Ansvarig Crane Systems
010-470 77 46 eller via e-post

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här