10 december 2010

Där de stora evenemangen sker

Midroc Electro har fått uppdraget att projektera och utföra platsmontage samt driftsättning av teletekniska system i Nationalarenan, Friends Arena i Solna, som är tänkt att bli Nordens största, mest moderna och flexibla multifunktionella arena.

De stora evenemangen kommer att äga rum på Friends Arena. Arenan möter bla UEFA:s krav för att kunna arrangera finalen i Champions League och EM-slutspel. Även världsartister inom olika musikgenrer kommer att uppträda i Arenan. Arenan ska kännetecknas av flexibilitet och utrustas därför med ett rörligt tak, som möjliggör maximal anpassning till de olika evenemangen. Förutom de ovan nämnda arrangemangen ska bandy, ishockey, tennis, premiärvisningar av filmer, cirkus, motorsport och företagsevent m.m. kunna genomföras i arenan.

Friends Arena byggs för att bli en s.k. "multipurpose-arena". Vid fotbollsarrangemang med UEFA status kommer arenan att ha 50 000 sittplatser och vid större konserter 65 000 åskådare.

Arenan ska vara färdig under 2012 och vår uppdragsgivare är Peab.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här