12 oktober 2009

Satsningar på miljövänlig lastpall

Crossborder Technologies genomförde nyligen en framgångsrik nyemission och företaget har fått in drygt 20 miljoner kronor i nytt kapital. De klimatmässiga fördelarna med företagets lastpall är stora.

Pengarna kommer bland annat att investeras i produktionsanläggningen i Ljungsarp. Med större produktionskapacitet kommer Crossborder Technologies kunna möta kunder med krav på omfattande volymleveranser. Detta kommer att stärka företagets konkurrenskraft ytterligare. Satsningar görs främst på den Europeiska marknaden men även i Asien och USA.

Crossborder Technologies har genom sin lastpall i stål och aluminium utmanat den traditionella lastpallsmarknaden. De så kallade Turbo pallarna är mycket lättare än standardpallarna i trä och som tomma är de stapelbara och tar endast en tredjedel av utrymmet. Pallarna, som är helt återvinningsbara, har även en miljömässig fördel tack vare sin lägre vikt och volym. Enligt Crossborders uträkningar kan en fullastad truck minska sitt årliga CO2 utsläpp med 15 ton.

Större delen av det nu tillförda kapitalet kommer från väletablerade industriella investerare. Sedan tidigare är riskkapitalbolaget Midroc New Technology en av de största enskilda ägarna i bolaget och företaget ser mycket positivt på Crossborders produkt.

– Vi har imponerats av Crossborders lastpallar i lättmetall och på det sätt som de kan minska de miljömässiga belastningarna säger Göran Linder, verkställande direktör vid Midroc New Technology.

– I dessa tider tycker jag att det är viktigt att lyfta fram de positiva miljössiga effekterna. Livscykelkostnaden för våra pallar är mycket längre än för de traditionella träpallarna, säger Lennart Nilsson, en av grundarna av företaget. De håller fem gånger så länge och kostar tre gånger så lite att transportera tillbaka efter varuleverans. De svarar dessutom upp mot de hygienkrav som ställs inom livsmedelindustrin.

I början av oktober flyttar kontoret och den nyutnämnde VD:n Christer Lundius till Ideon Science Park i Lund.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Crossborder Technologies AB
Christer Lundius, tel. 072-2027808 eller Lennart Nilsson, tel. 0708-294907
Ideon Science Park
Ole Römers väg 16
223 70 Lund
info@xborder.eu, www.xborder.eu

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här