10 september 2009

1 000 dagars kampanj för fred

090909, kl 0909 pm avtäcktes Carl-Fredrik Reuterswärds staty Non Violence-revolvern på World Trade Center i Malmö. Ceremonin blev startpunkten för en 1 000 dagar lång kampanj för Frid och Fred.

Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande, avtäckte statyn som visade sig vara vit. Världens första Non Violence-revolver står vid Malmö Börshus sedan 1985, medan den mest kända statyn är placerad utanför FN:s huvudkontor i New York. Ytterligare statyer finns placerade i olika världsdelar, och fler är planerade i framtiden.

Non Violence-revolvern är ett av världens mest kända konstverk och den blir nu symbol för mobilisering och engagemang för Frid och Fred i Malmö.

Bakom kampanjen står den ideella föreningen Peaceonearth.nu
- Våldet sprider sig i samhället och i världen, menar Thomas Magnusson, grundare och ordförande i föreningen. Vi vill med passion skapa förändring i samhället, och vi måste börja där vi står - i Malmö. Som individer kan vi göra någonting bättre, tänka nytt. Knäckfrågan är hur vi ska få mindre våld i Malmö och därefter i hela världen. Vi menar att när goda krafter samverkar kan vi tända en gnista. Vi kommer att kunna göra skillnad med vår 1 000 dagar långa kampanj.

I kampanjen ingår bl a utbildning i konfliktlösning utan våld, "Knot Violence", för ungdomar i skolor och idrottsföreningar. Utbildningen genomförs i samarbete med Get the Point Foundation.

Ytterligare information

Thomas Magnusson, tel 0707-44 60 00

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här