24 april 2008

Ekotec sanerar på Kvarnholmen

Ekotec har fått ett större uppdrag. Entreprenaden omfattar sanering av totalt 10 bergrum på Kvarnholmen, en ö i centrala Stockholm i Nacka kommun. Den totala volymen är 406 000 m3. Det är lika mycket som ryms i en supertanker.

Ekotecs uppdrag innebär att man ska utföra skimning och ventilation av två bensinbergrum samt sluttömning och skimning av åtta oljebergrum. Beställningen ligger på 12 miljoner kronor för Ekotecs del i den första etappen.

- Det är väldigt hedrande att vi fått det här uppdraget, säger VD Erik Bäcklund. Våra erfarenheter från tidigare, liknande saneringar spelade förstås in när kunden valde entreprenör.

Kvarnholmen kommer att bli en ny stadsdel i Stockholm med cirka 300000 kvadratmeter bostäder och arbetsplatser. Den totala investeringen ligger på sex miljarder kronor. Läget är mycket attraktivt, nära till centrala Stockholm och med fin sjöutsikt.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här