02 oktober 2008

Byggstart för nytt hotell i Västra Hamnen i Malmö

Malmö får 231 nya hotellrum när Park Inn står färdigt vid årsskiftet 2010/2011. Nu påbörjas det drygt två år långa bygget, ett av Malmös största byggprojekt.

I dag firades byggstarten när den sista sponten slogs ner i marken.
"Hotellet är en viktig byggsten i utvecklingen av vårt område i Västra Hamnen", menar Peter Syrén, vice vd i Midroc Property Development. "Inom det närmaste halvåret kommer vi också att börja bygga 106 bostadsrätter utmed Västra Varvsgatan och ett nytt kontorshus på Skeppsgatan."

Park Inn är Rezidors snabbast växande varumärke som på drygt fem år vuxit från ett till över hundra hotell i Europa, Mellanöstern och Afrika. Det är välkänt för sin färgstarka design och sin fräscha och dynamiska framtoning, och står för en effektiv och okomplicerad service i mellanklassen.

"Park Inn Malmö blir ett väldigt bra tillskott för såväl staden som för Rezidor", säger Christian Gartmann, Nordenchef för Rezidor.
"Malmö och hela Öresundsregionen är ett mycket dynamiskt område, och läget vid World Trade Center i Västra Hamnen är perfekt."

Om hotellet Park Inn:
Hotellet kommer att ligga i Västra Hamnen, granne med World Trade Center. Byggnaden ingår som del i ett större kvarter med bostäder samt kontor och handel. Den ansluter i storlek till angränsande fastigheter med en stadsmässig fasad mot Stora Varvsgatan och en lägre del mot en planerad stadsdelspark.

Byggnaden blir 9 800 kvm stor. Den består av en u-formad byggnadsvolym i sju våningar. I entréplanet finns lobby, bar, restaurang med 160 platser, 6-7 konferenslokaler samt kontor. Hotellrummen placeras på plan 2-7 och de flesta är 23-24 kvm stora.

Rummen på hotellets södra sida får fin utsikt över parken. Arkitekturen är modern. Hotellrummen och de publika utrymmena får stora glaspartier som kontrasterar mot de övriga materialen, vit puts samt mörkgrått och svart skivmaterial.

Midroc Property Development är fastighetsägare och byggherre. Den totala investeringen uppgår till 220 miljoner kronor.

Ytterligare information:

Peter Syrén, vice vd
040-35 15 06, 0703-87 08 00

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här