27 augusti 2007

Sveriges högsta trähus ställs ut på Trä 2007

Midroc deltar i Sveriges största träutställning genom att visa upp ett pågående byggprojekt vid Välle broar i Växjö. Det blir med sina åtta våningar Sveriges högsta nybyggda bostadshus av trä.

De fyra smala huskropparna med balkonger på två sidor vetter mot sjön Trummen i Växjö. Två av husen i Brf Limnologen byggs i en första etapp som kommer att stå inflyttningsklar i början av nästa år. Totalt byggs 134 moderna bostadsrätter med mycket träkänsla och sjöutsikt. Bostäderna byggs till stora delar i trä med prefabricerade stommar, bjälklagselement och väggar av trä.

Tillverkningen sker i Norrland av Martinsons Byggsystem och delarna monteras på plats under väderskydd. Ett våningsplan monteras idag på tio dagar men målet är att minska tiden till en vecka.

Vid Välle broar i Växjö sker uppbyggnaden av det som kallas "Den moderna trästaden". Ett 20 hektar stort område kommer inom en tioårsperiod att få tusen nya lägenheter samt lokaler för universitetet, handel och service. Trähusen som uppförs inom området följs av forskare vid Växjö universitet med stöd från bland annat Centrum för byggande och boende i trä.

På utställningen Trä 2007 i Virserums konsthall finns "Den moderna trästaden" presenterad tillsammans med Brf Limnologen som utvecklats i samarbete mellan Midroc Property Development, Martinsons Byggsystem samt ArkitektBolaget.

Ytterligare information:

Karin Skiöld, informationschef
040-35 15 02, 070-445 36 29

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här