Bild från Brf Parkskolans säljevent i Ängelholm

15 maj 2023

Nu fylls Parkskolan med liv – stort intresse för Ängelholms nya kvarter

Engagemanget för Granitor Properties storsatsning Brf Parkskolan i centrala Ängelholm, gick inte att ta miste på under lördagens säljstartevent. Trots tuffa tider är det många som vill bo i det unika kvarteret med hundraåriga anor.

Snart blir Parkskolan åter en plats för skratt och folkmyller. Skolan från 1913 som stått tom sedan 2013, har en bärande roll i Granitor Properties satsning på ett helt nytt kvarter med 64 bostäder mitt i Ängelholms centrum. De två nya bostadshusen som kommer komplettera den vackra gamla tegelskolan, är ritade av Wingårdhs arkitekter. Husen får en modern tolkning av de nationalromantiska stildragen med noga utvalda material för att harmoniera med skolbyggnadens exteriör.

Själva skolan har varsamt renoverats och inretts på ett lekfullt sätt för att passa Ängelholmsgrundade Prisjakt, som flyttade in i slutet av april.

– Vi ser att det finns ett behov i Ängelholm av nybyggda, attraktiva bostäder och därför väljer vi att satsa, trots ett pressat ekonomiskt läge. Det naturliga i en sådan här situation är annars att trycka på paus. Men möjligheten att väva samma kulturarv med nutid och skapa ett unikt boende i centrala stadskärnan, gör att vi helhjärtat tror på projektet, säger Johan Svedström, affärschef på Granitor Properties.

Och att många är nyfikna på det nya kvarteret gick inte att ta miste på under lördagens säljstartevent, som cirka 350 deltagare. Läget intill den grönskande Stadsparken är optimalt med närhet till butiker och restauranger, och med stationen bara tio minuter bort över Rönne å. De ljusa lägenheterna med smarta, luftiga planlösningar erbjuder antingen balkong, uteplats eller terrass, något som gör sitt till för att väcka intresse.

– Wingårdhs arkitekter har gjort ett fantastiskt arbete och vi är jätteglada över samarbetet. Det finns inte många nybyggda bostadshus i Ängelholm just nu, särskilt inte så här centralt, så vi är övertygade om att det här kvarteret kommer att lyfta hela Ängelholms centrum ytterligare och skapa en ännu mer levande och attraktiv stadskärna, säger Johan Svedström.

Resterande bostäder i Brf Parkskolan beräknas släppas till allmän försäljning under försommaren, och kvarteret väntas varar färdigt för inflytt vintern 2025/2026. 

Här kan du läsa mer om Brf Parkskolan i Ängelholm

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Svedström
Affärschef, Granitor Properties
+46104707381, johan.svedstrom@granitor.se