02 september 2022

Nya verksamheter flyttar in vid Bjärreds torg

Nu är det klart att ytterligare tre nya verksamheter ska flytta in i lokalerna i Granitor Properties projekt ”Bjerreds torg” som är tänkt att bli ett nytt nav för boende i området. Pizzarestaurang MASTIO, Oki Doki Sushi och Bjärreds Tandläkargrupp är de nya hyresgästerna som tecknat avtal.

I centrala Bjärred växer en ny plats fram med bostäder, lokaler, torg och en ny vägsträckning som fastighetsbolaget Granitor utvecklar i nära samarbete med Lomma kommun och Juul|Frost Arkitekter.

– Det är fantastiskt för oss på Granitor att få vara med och bidra till kommunens utveckling av Bjärreds torg. Vi gör vårt yttersta för att våra bostadsprojekt och verksamheten kring det nya torget ska bli något som inte bara vi, utan även alla Bjärredsbor kan känna stolthet över, säger Anders Koch, affärschef på Granitor Properties.

Robert Wenglén som är Kommunstyrelsens ordförande i Lomma är också positiv till utvecklingen av torget och de nya hyresgästerna.

­– Att skapa en ny mötesplats i Bjärred var högst på agendan när vi planerade för Bjärreds torg. Det gläder mig oerhört att Granitor har lyckats attrahera spännande hyresgäster och att utformningen av torget skapar förutsättningar för en attraktiv mötesplats, säger Robert Wenglén.

Pizzarestaurang MASTIO är en av hyresgästerna som sedan tidigare finns i Limhamn.

– Vi har ett tag velat hitta ytterligare ett ställe att landa på och ”Bjerreds torg” känns helt rätt. Det är en spännande plats med ett jättebra läge. Med kompletterande verksamheter på torget kommer ”folk dra folk” vilket bidrar till en levande plats, säger Sandra Mastio.

Salong 4, Fastighetsbyrån och The Clinic idrottsvård är sedan tidigare klara att flytta in och de nytillkomna hyresgästerna är nu förväntansfulla.

– Vi valde att etablera vårt koncept på torget för det fina läget och för att kunna erbjuda vår sushi till fler. Det är häftigt att få vara med på resan till en ny mötesplats i Bjärred, säger Sammy Challal som driver Oki Doki Sushi, som sedan tidigare finns etablerade i Bunkeflostrand.

Satsningen kring Bjärreds torg ska också bidra till en trivsam stämning i området där man kan träffas och känna sig som hemma.

– Fördelen med nyproduktion är att vi fått möjlighet att sätta vår egen prägel på lokalen och samarbetet med Granitor har varit sömlöst från början. Vi är glada över att kunna erbjuda vår matfilosofi till fler människor. Att komma hit ska kännas som ett andra vardagsrum, säger Sandra Mastio.

Verksamheterna drar igång under våren 2023.

 

Fakta om Granitor Properties:

Granitor Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Vi är en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som kan göra en positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer vi utvecklar och förvaltar. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 33 miljarder kronor. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Storstockholmsområdet och Uppsala. Läs mer på granitor.se/properties. Granitor Properties ingår i Granitor-koncernen som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2021 omsatte Granitor-koncernen cirka 9 miljarder kronor och sysselsatte 4400 medarbetare.