28 mars 2022

Granitor välkomnar ny hyresgäst ända från Åstorp till fastigheten i Hyllie

Stadsdelen Hyllie blir alltmer populär och många företag söker sig till området med Öresundsbron och världen runt knuten. Granitor Properties senaste hyresgäst är KNAPP AB som väljer att flytta från Åstorp till kontorsfastigheten The Edge i september.

Stadsdelen Hyllie blir alltmer populär och många företag söker sig till området med Öresundsbron och världen runt knuten. Granitor Properties senaste hyresgäst är KNAPP AB som väljer att flytta från Åstorp till kontorsfastigheten The Edge i september.

- Vi är mitt inne i en förändringsresa där vi går från att ha varit en produktionsanläggning med fokus på några särskilda produkter i koncernens portfölj till att framåt vara ett renodlat sälj och kundservice med hela koncernens lösningar som fokus. Med den här förändringen behöver vi komma närmre alla de nordiska marknaderna, vilket vi gör med närheten till Danmark och Kastrup. Vi behöver också rekrytera nya kompetenser och därför känns Hyllie och The Edge som det perfekta stället för vårt nordiska huvudkontor, säger Mikael Holmqvist, VD på KNAPP AB.

Den strykjärnsformade kontorsfastigheten The Edge färdigställdes 2020 och har sedan dess lockat flera innovativa företag. Huset har hittills fyllts med bland andra hyresgästerna AddPro, Reijlers, Edge Kitchen, Hiab och Givaudan. KNAPP flyttar in på plan 3 på 557 kvadratmeter.

- Vi är väldigt stolta över att kunna attrahera hyresgäster även utanför närområdet. Det gläder oss extra att KNAPP AB väljer kontor hos oss i The Edge på sin förändringsresa. Vi välkomnar KNAPP till Hyllie och ser fram emot deras inflyttning den 1 september i höst, säger Jonas Holmberg, Fastighetschef på Granitor Properties.

Om KNAPP AB

KNAPP är en världsledande teknologipartner för intralogistiska automationslösningar. Med över 50 års erfarenhet av automations- och transportlösningar har vi hjälpt över 200 kunder i Norden att övervinna sina utmaningar inom intralogistik. KNAPP AB är en del av KNAPP-koncernen med huvudkontor i Hart Bei Graz, Österrike. Koncernen består av drygt 6000 anställda i över 50 länder och servar mer än 3000 kunder globalt inom industry, food retail, healthcare, retail och wholesale. Läs mer om KNAPP AB på www.knapp.se.

Om Granitor Properties i Hyllie

  • Utvecklat och förvaltar nu kontorsfastigheten The Edge som är på 10 våningar om totalt 7.600 kvm. Byggentreprenör: Peab. Arkitekt: Erik Giudice Architects.
  • Granitor har tidigare även utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteren Saga och Hyllie Corner samt ett parkeringshus i Hyllie.
  • Granitor utvecklar stadsutvecklingsprojektet The Embassy of Sharing i Hyllie, ett 55.000 kvm stort område med alltifrån kontor, hem, restauranger, startups till service. 

Kontakt

Kristin Näs, Senior Marketing Generalist, Kristin.naes@knapp.com, tel: 0733-40 58 31

Jonas Holmberg, Fastighetschef på Granitor Properties, Jonas.Holmberg@granitor.se


Läs mer om The Edge här:

www.granitor.se/properties/sok-lokal/malmo/the-edge

Fakta om Granitor Properties

Granitor Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 33 miljarder kronor. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Storstockholmsområdet och Uppsala. Läs mer på granitor.se/properties.

Granitor Properties ingår i Granitor Europe som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2020 omsatte vi cirka 7,5 miljarder kronor och sysselsatte 4400 medarbetare.