10 januari 2023

Granitor Automation School – för framtidens specialister inom automationsområdet

Traineeprogrammet "Granitor Automation School"
Att det är brist på ingenjörer i hela världen konstaterade UNESCO redan 2010 och Sverige är inget undantag. Det finns bland annat en stor brist på automationsingenjörer då allt fler tillverkningsprocesser automatiseras och utvecklingen av system går fort. Detta var en av anledningarna till att Granitor Systems (tidigare Midroc Automation) startade upp traineeprogrammet ”Granitor Automation School”.

”Vi har precis inlett rekryteringen till den sjunde traineeomgången i ordningen. Självklart är traineeprogrammet en väg framåt för att utveckla våra egna framtida specialister men vi tycker också att det är viktigt att vara med och bidra till branschen i stort då det i slutändan handlar om svensk tillväxt och konkurrenskraft” säger Carolina Hemmingsson, HR-manager på Granitor Systems.

Granitor Automation School pågår under 18 månader och under hela programtiden arbetar våra traineer i verkliga projekt varvat med utbildningar och studiebesök. Traineen har också stöd av en mentor för personlig och professionell utveckling. På det sättet tänker vi att individen tidigt i karriären bygger projektförmåga, teknisk kompetens och branschkunnande

Anton Bergholtz - tidigare trainee
Anton Bergholtz gick traineeprogrammet som startade 2015 och jobbar idag som projektledare och gruppchef på Granitor Systems kontor i Göteborg. När han ansökte till traineeprogrammet var det bland annat möjligheten att få lära sig både konstruktion, programmering och projektledning som lockade. Granitor checkade också av de önskemål Anton hade om en framtida arbetsplats då det är stort fokus på kultur i form av ledarskap, personlig utveckling och att man ska ha roligt på jobbet.

När han får frågan om vad som är bäst med hans roll idag, då han axlar ansvaret som projektledare mot vår uppdragsgivare Trafikverket med drift och underhåll av broar och tunnlar i Göteborgsområdet, så är svaret bland annat att det är verklighetsförankrat – det man jobbar med på kontoret får man sedan se förverkligas i fält. Att det ställs höga tekniska krav och att man måste kunna hantera flera komplexa frågor samtidigt gör att det finns många möjligheter för honom att utvecklas.

Nu söker vi våra nästa traineer, är du en av dom?
Vi söker dig som är nyexaminerad civilingenjör eller högskoleingenjör inom automation, elektroteknik, elkraft eller mekatronik. Traineeprogrammet startar den 4:e september 2023, du är tillsvidareanställd från första dagen och går sedan programmet som är indelat i tre huvudblock – konstruktion inklusive verkstadspraktik, programmering och projektledning. Sista blocket som är dedikerat till projektledning är möjligt att istället använda för ytterligare specialisering i något av de övriga blocken. Som morgondagens automationsspecialist är vägarna framåt många och som trainee hos Granitor Systems får du möjlighet att ta reda på vad som passar just dig.

För mer information kontakta:
Carolina Hemmingsson
HR-manager Granitor Systems
carolina.hemmingsson@granitor.se