2024-07-04

Erfaren Automationsingenjör

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Flera av våra kunder är i genomförandefasen av stora projekt och behöver förstärkning. Vi söker erfarna automationsingenjör och automationstekniker med erfarenhet av att arbeta med komplexa lösningar och ett stort intresse för processtyrsystem och teknik inom vatten och avlopp, läkemedel, infrastruktur och industri.

Du är etablerad i din yrkesroll och har mångårig erfarenhet som ingenjör inom automation och industriella styrsystem (DCS/PLC/SCADA) med inriktning mot applikation och system. 

Du är nyfiken, ansvarsfull och engagerad och vill vara med och bidra till framtidens energiomställning. Du älskar utveckling och arbetar gärna tillsammans med andra drivna kollegor. Du vågar lyfta problem och utmaningar i verksamheten och arbetar aktivt för att både du och dina kollegor ska trivas och arbeta ännu bättre tillsammans.

Obligatoriska krav:

- Högskoleutbildning eller YH-utbildning med inriktning mot automationsingenjör/automationstekniker.
- Minst 3 års erfarenhet inom styrsystem/automation.
- Erfarenhet av styrsystem som ABB, Mitsubishi, Siemens.
- God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
- God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal på engelska.
- Godkänd säkerhetsprövning krävs då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Meriterande krav:

- Bakgrund inom vatten och avlopp, läkemedel, infrastruktur och industri.
Intresse och kunskap inom Cybersäkerhet/NIS2
- Erfarenhet av drift och underhåll samt felsökning i komplexa anläggningar (vatten och avlopp, läkemedel, infrastruktur och industri).
- Innehav av B-körkort.

Bra att veta:

 Placering: Stockholm 

 Omfattning: heltidstjänst

 Säkerhetsprövning: Säkerhetsprövning och genomförande av registerkontroll av kandidaten kan förkomma

 Tjänsteresor förekommer.

Kontaktperson:

 Siamak Hashemi (Gruppchef), siamak.hashemi@granitor.se

 Johan Grip (Gruppchef), johan.grip@granitor.se

 Joakim Törnros (Gruppchef), joakim.tornros@granitor.se

Rekryteringsprocess:

 Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2024-07-04
Sök jobbet