2023-06-08

Avdelningschef, Malmö

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Vilken tjänst?

Nu söker vi en Avdelningschef till vår verksamhet i Malmö. Avdelningen har sitt verksamhetsfokus på fastprisprojekt och uppdrag primärt för systemintegration av DCS-system för läkemedel, livsmedel och processrelaterad verksamhet och industri. Typiska kunder är läke- och livsmedelsbolag, energi- och V/A-bolag, processindustri samt infrastruktur. Kunder förekommer även i mer renodlad tillverkningsindustri. Verksamheten är i stark tillväxt och ledarskapet behöver stödja både medarbetare och bolaget i sina ambitioner, och inte att förglömma är att alla ska ha roligt på den resan!

Som Avdelningschef har du fullt resultatansvar och är operativt ansvarig för verksamheten. Tillsammans med dina kompetenta medarbetare verkar du över tid för att utveckla avdelningens resultat och leveransförmåga. Du kommer att arbeta med affärsstrategiska utvecklingsfrågor i nära samarbete med divisionsledning och verka för att stärka bolagets position på den svenska och nordiska marknaden. Du jobbar nära försäljningen, utvecklar samarbeten med kunder och skapar förutsättningar för medarbetarna. Som Avdelningschef rapporterar du till Divisonschef, bl.a. inför budgetering, tertial och månadsrapportering.

Projektuppföljning

 • Aktivt följa upp pågående projekt i syfte att stötta projektledarna i upphandlingar, problemlösning, beslutsprocesser, ÄTA-hantering, förhandlingar etc
 • Följa upp och leda avdelningens utveckling av både projektledning samt det tekniska genomförandet

Försäljning / Marknad

 • Ansvar för operativ försäljning enligt avdelningens branschfokus och strategiska handlingsplan. Arbetet bedrivs i samarbete med divisionsgemensam säljare samt projektledare.
 • Ansvar för att planera, genomföra och följa upp avdelningens systematiska marknadsarbete. Även detta arbete sker i samarbete med divisionsgemensam säljare.
 • I större affärer agera ombud och stötta projektledarna i kundkontakter/förhandlingar
 • Bidra i offertarbete genom att säkerställa arbetssätt samt kvalitet i lämnade offerter

Medarbetare

 • Aktiv och proaktiv personalledning
 • Skapa trivsel och utveckling för medarbetarna
 • Rekrytering/kompetensförsörjning med stöd av HR för att säkerställa god leveransförmåga
 • Styrning och uppföljning av arbetsmiljö

Vem söker vi?

Vi söker dig som är drivande och van att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du har förmågan att leda och utveckla samt är lyhörd för verksamheten och medarbetarnas behov. Du har en coachande och stöttande ledarstil och är jordnära och prestigelös som person. Tidigare erfarenhet av personalansvar är meriterande men inte ett krav. Du har dock erfarenhet av ledarskap i någon form, exempelvis från projektledning eller motsvarande. För att lyckas i rollen har du också sannolikt flera års erfarenhet från berörda marknadssegment samt kunskaper om, och en bakgrund inom, automationsbranschen. I kombination med relevant teknisk utbildning har du även förhandlingsvana, förståelse för projektledning och avtalshantering.

Granitor Systems är ett internationellt bolag och goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, erfordras därför. Körkort är också ett krav.

Varför arbeta hos oss?

Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande projekt där hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Utveckling av hållbara lösningar som ökar kundernas konkurrenskraft och människors livskvalitet är en integrerad del av vår affärsidé. Vi har länge arbetat för att främja en bred syn på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet, allt från arbetsmiljön i vår dagliga verksamhet till Granitors mer visionärt långsiktiga mål ”Att bidra till en bättre framtid”. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. Här finns även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Bra att känna till

 • Tjänstgöringsort: Malmö
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse
 • Arbetstiden är dagtid men det finns möjlighet till både flex och arbetstidsförkortning
 • Tjänsteresor ingår i tjänsten

Denna rekrytering sker i samarbete med Acdemic Search. Du söker därmed rollen via deras hemsida

Kontaktperson Academic Search: Per Malmberg +46 701 653 100

Kontaktperson Granitor Systems: Thomas Svensson, Divisionschef, thomas.svensson@granitor.se, +46 701 80 13 30

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Malmö
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2023-06-08
Sök jobbet