Den betong- och glasförsedda fasaden av gamla skatteskrapan sträcker sig upp mot en blå himmel. Längst ner syns den färgsprakande skylten som lyder "skrapan".

Nytt passersystem åt populära Skrapan

På en plats med mycket rörelse behövs ett säkert passersystem. Granitor Electro, med sin höga kvalitet och långa erfarenhet, har valts som utförare av projektet Skrapan. Fokus i processen är att installationen blir trygg och smidig för hyresgästerna.

Skrapan är en fastighet belägen på populära Götgatan i Stockholm. Den 86 meter höga byggnaden med studentbostäder, butiker och restauranger är en plats för mycket människor och rörelse. Nu installerar Granitor Electro ett nytt passersystem som planeras stå färdigt sommaren 2023. 

Ett passersystem är ett elektroniskt låssystem som fungerar med digitala nycklar i stället för traditionella nycklar, exempelvis med en tagg, en mobiltelefon eller ett ID-kort. Fördelarna med digitala passersystem är många. De är bland annat säkrare, mer kostnadseffektiva och ger mer kontroll. 

Konkurrensen för ett stort projekt som Skrapan är hög och beställaren Vasakronan hanterade många olika anbud. Granitor Electro får uppdraget tack vare god kvalitet, ordentliga förberedelser och lång erfarenhet av liknande projekt. 

– Det är ett väldigt komplext bygge. Många våningar med många studentlägenheter. Fokuset för oss är att hyresgästerna upplever installationen trygg och smidig och att verksamheterna fortsätter obehindrat.

Robert Nylander, projektledare på Granitor Electro

Tidigare har Skrapan haft separata passersystem för sina bostäder respektive kommersiella utrymmen. Av Granitor Electro får de nu ett och samma system som fungerar till hela byggnaden. Med det nya systemet kommer bland annat dörrar att låsas och larmas automatiskt. Om dörrar ställs upp utlöser ett larm. Dessa funktioner ökar säkerheten och ger bättre kontroll över vilka som har tillgång till fastigheten. 

580

Det nya passersystemet innebär att 580 enheter behöver bytas ut.

23

Projektet innefattar Skrapans alla 23 våningar.

12

Projektet ska drivas igenom på högst 12 månader.


Passersystem

Granitor Electro har lång erfarenhet av passersystem och är certifierade inom flera system.

Läs mer om Passersystem

Säkra och pålitliga elinstallationer i Helsingborgs WTC

Hamninloppet till Helsingborg förvandlas med ett nytt World Trade Center (WTC) och Granitor Electro står för elinstallationerna. Trots tuffa förhållanden har tidsplanen hållits, vilket visar företagets engagemang och kompetens.

Läs nästa referensprojekt