Vy från takterass med havet i bakgrunden.

Säkra och pålitliga elinstallationer i Helsingborgs WTC

Hamninloppet till Helsingborg förvandlas med ett nytt World Trade Center (WTC) och Granitor Electro står för elinstallationerna. Trots tuffa förhållanden har tidsplanen hållits, vilket visar företagets engagemang och kompetens.

Helsingborg WTC har förvandlat staden och den södra piren med bostäder, kontor och hotell. Med en fantastisk utsikt över sundet och Danmark inom räckhåll har området blivit ett attraktivt alternativ för företag och privatpersoner som söker högkvalitativa lokaler. Granitor Properties är en av de drivande aktörerna bakom denna förändring.

– Vi har med dessa nya fastigheter väckt marknaden, nu är efterfrågan betydligt starkare. De som vågade skriva på tidigt, under själva byggprocessen, kan glädjas åt betydligt lägre hyror än de som skriver på idag.

Johan Svedström, affärschef på Granitor Properties.

Granitor Electro har ansvarat för samtliga elinstallationer, inklusive belysning, kraft, larm, passage och fiber. Vårt arbete har varit avgörande för att fastigheten skulle bli klar i tid och möta alla säkerhetskrav.

Granitor Electro valdes för vår gedigna kompetens och förmåga att samarbeta med andra aktörer i projektet. Genom att vara flexibla och målmedvetna kunde vi säkerställa att WTC uppfyller alla säkerhetskrav och tekniska standarder.

– Halvledare är en viktig komponent i alla brandvarnare, som vi installerar i slutet av varje bygge. Ett tag var det så gott som omöjligt att få tag på brandvarnare, vilket riskerade hela projektet. Ingen byggnad är ju klar för invigning och inflytt utan fungerande brandlarm.

Lars Angelhammar, avdelningschef på Granitor Electro.

Projektet har stött på flera utmaningar, såsom personalbortfall under pandemin och halvledarbrist till följd av kriget i Ukraina. Trots detta har Granitor Electro lyckats leverera en fullständig och fungerande installation i tid.

184

Fastigheten består av 184 rum.

14

Byggnaden består av 14 våningar.

360

Byggnaden har 360 graders panoramautsikt över Öresund.


Världens största kraftlinermaskin för pappersmassa

Granitor Electro har installerat ställverken och all processel till de 900 motorerna när SCA expanderar och bygger ny kraftlinermaskin i Obbola utanför Umeå.

Läs nästa referensprojekt