Den betong- och glasförsedda fasaden av gamla skatteskrapan sträcker sig upp mot en blå himmel. Längst ner syns den färgsprakande skylten som lyder "skrapan".

El och säkerhet till Gamla Brynässkolan

Gamla Brynässkolan från 1905 har totalrenoverats och byggts till med en ny matsal och ny idrottshall. Granitor Electro har levererat el, säkerhet och hissar.

Fastighetsägaren är det kommunala fastighetsbolaget Gavlefastigheter som äger kommunens alla skolor. Granitor Electro är anlitade av SEHED Bygg för elentreprenaden. Det omfattar all belysning, uttag, datauttag, högtalarsystem, brandlarm, inbrottslarm, passagesystem, solcellssystem till taket på idrottshallen, stolpbelysning på skolgården och fem hissar. Två av hissarna installerades i den byggnad som renoveras, varav en anpassades för det befintliga hisschaktet i byggnaden.

– Dagens projekt har oftast en tajt byggtid och tiden för installatörerna är tyvärr inte så luftig som de önskar och då känns det tryggt att samarbeta med Granitor som är en stor aktör med resurser att sätta in.

Örjan Persson, platschef på SEHED Bygg.

Granitor Electro i sin tur samarbetar kring belysningen med SG Armaturen som kunde uppfylla de högt ställda kraven på robusthet och ljusteknik och presentera en helhetslösning.

I Gävle har Granitor Electro stor erfarenhet av skolor och i detta projekt har elavdelningen, hissavdelningen och security ett nära och bra samarbete. Genom att kunna erbjuda en helhetslösning och ett paketpris får kunden en trygg leverans. Avdelningarna sitter dessutom i samma kontor vilket gör att man kan lösa utmaningar snabbt, minska antalet möten och göra en sömlös leverans till kunden.

Skolan, som stått tom i flera år, är en profilbyggnad från 1905. Den har bland annat K-märkta trapphus vilket innebär specifika förutsättningar vad gäller armaturer och annat.

- Oavsett om de pratar med projektledaren från Hiss, El eller Security så kan vi ofta hjälpa till och vi har nära till varandra.

Kristoffer Holm, projektledare Elinstallation på Granitor Electro.

9100

7500 kvadratmeter rustas upp och 1600 kvadratmeter byggs till.

1190

Totalt har 1190 armaturer installerats.

7

Granitor Electro entreprenad i Gävle har genomfört 7 skoluppdrag under de senaste 5 åren.


Elinstallation inom belysning

Granitor Electro har lång erfarenhet av elinstallation inom belysning.

Läs mer om elinstallation inom belysning

El och säkerhet för World of Volvo

Nu byggs unika projektet World of Volvo i Göteborg. Tack vare goda relationer och smarta lösningar ansvarar Granitor Electro för installationen av el och säkerhet. Eftersom byggnaden inte ser ut som någon annan är allt som installeras en spännande utmaning.

Läs nästa referensprojekt