10 januari 2024

Granitor Electro får nytt uppdrag på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping

På uppdrag av NCC och i samverkan med Region Jönköpings län ansvarar Granitor Electro för samtliga installationer av nya el- och telesystem på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Det här är andra gången Granitor Electro får förtroendet att arbeta med modernisering av sjukhuset.

– Vi är väldigt stolta över att få förnyat förtroende att jobba på det största sjukhuset i regionen. Vi har mycket erfarenhet av planering och installation av tekniska lösningar på sjukhus och kan därför tillmötesgå de högt ställda krav som det innebär att jobba i en sådan miljö, säger Martin Sejdhage, projektchef på Granitor Electro för Länssjukhuset Ryhov.

Sjukhusbyggnationer ställer höga krav på moderna och tekniska lösningar som ska fungera över tid. På Länssjukhuset Ryhov ansvarar Granitor Electro för att installera nya el- och telesystem på två vårdavdelningar och två mottagningar, inklusive rehabverksamhet. Det innefattar bland annat ny belysning, vårdrumspaneler, brandlarm och passersystem.  

Granitor Electro har pågående uppdrag på ett flertal sjukhus. Bolaget utför markarbeten för samtliga el- och telesystem och är med i projekteringen av Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås, med ansvar för att planera alla el- och teleinstallationer, och arbetar även på Höglandssjukhuset i Eksjö, Hässleholms sjukhus och Gävle sjukhus. När Länssjukhuset Ryhov moderniserades mellan 2017 och 2021 stod Granitor Electro för elinstallationerna.

– Jag skulle säga att vi är en av de största leverantörerna av elteknik till sjukhus i Norden. Förutom sjukhusen i Sverige jobbar vi även på flera sjukhus i Norge, säger Mikael Vestlund, vd Granitor Electro.

Projektet med ombyggnation och renovering på Länssjukhuset Ryhov beräknas vara klart fjärde kvartalet 2025.


Om Granitor Electro
Granitor Electro är en del av Granitor-gruppen och ett av Skandinaviens största elteknikföretag, som finns på ett sextiotal orter runt om i Sverige. Vårt fokus ligger på utveckling av entreprenad- och servicetjänster inom elinstallation, security och fastighetsautomation. 


För mer information, vänligen kontakta:

Martin Sejdhage, projektchef på Granitor Electro för Länssjukhuset Ryhov
martin.sejdhage@granitor.se
072-208 25 04

Foto: Joakim Kröger, NCC