Copyright: Region Västmanland/LINK arkitektur/Carlstedts arkitekter/TMRW

06 december 2023

Granitor Electro har påbörjat elarbeten på Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås

På uppdrag av NCC och i samverkan med Region Västmanland utför Granitor Electro kanalisation för samtliga el- och telesystem under färdig grundplatta på det nya akutsjukhuset i Västerås. Samtidigt medverkar Granitor Electro i projekteringen av akutsjukhuset.

– Efter att ha varit med i projekteringen i ett och halvt år känns det skönt att vara på plats och utföra det som hittills bara har funnits på ritning, säger Kalle Pettersson, projektledare på Granitor Electro för det nya akutsjukhuset i Västerås.  

Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås kommer bland annat att innehålla operation, röntgen, akutmottagning, förlossning, intensivvård, vårdplatser och mottagningar, med en yta på ungefär 75 000 kvadratmeter och cirka 3500 rum. Sjukhuset planerar att öppna för första patient 2030.

Produktionen befinner sig nu i en fas med schaktning och grundläggning, där Granitor Electro ansvarar för markarbeten för samtliga el- och telesystem, vilket innebär kanalisation under den färdiga grundplattan.

Granitor Electro har även fått förtroendet att ingå i projekteringsgruppen för sjukhuset tillsammans med NCC och Region Västmanland och ansvara för att planera alla el- och teleinstallationer. Projekteringen, som pågår parallellt med byggnationen, planeras vara färdig till sommaren 2024.

Granitor Electro har pågående uppdrag på ett flertal sjukhus, förutom det nya akutsjukhuset i Västerås även på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Höglandssjukhuset i Eksjö och Hässleholms sjukhus.

– Vi har gedigen erfarenhet av att jobba med sjukhus och vi blir mer och mer anlitade i sjukhusprojekt. Vi kan möta de krav som ställs genom vår breda kompetens och effektivisera arbetet genom vår projektkunskap och att vi samordnar oss och utbyter erfarenheter inom bolaget, säger Mikael Vestlund, vd Granitor Electro.

 

Om Granitor Electro
Granitor Electro är en del av Granitor-gruppen och ett av Skandinaviens största elteknikföretag, som finns på ett sextiotal orter runt om i Sverige. Vårt fokus ligger på utveckling av entreprenad- och servicetjänster inom elinstallation, security, fastighetsautomation och industriteknik.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Kalle Pettersson, projektledare på Granitor Electro för det nya akutsjukhuset i Västerås
kalle.pettersson@granitor.se
010-471 58 48

 

Copyright visionsbild: Region Västmanland/LINK arkitektur/Carlstedts arkitekter/TMRW