04 juli 2023

Granitor Electro breddar sitt erbjudande inom Security i Malmö

Från och med 1 juli 2023 ingår Allmänna Lås Limhamn i Granitor Electro. Förvärvet innebär att Granitor Electro utvecklar sina affärer och erbjuder kunderna en helhet inom Security.

– Jag ser med spänning på vår fortsatta satsning i Malmöområdet där vi nu kompletterar vårt erbjudande med låsverksamhet, säger Mikael Vestlund, vd Granitor Electro. 
 
Allmänna Lås Limhamn grundades 1995 och är sedan 2011 auktoriserad låssmed. Monica Larsen och Andrés Sigurdsson som ägt verksamheten fram till nu ser fram emot utvecklingen. 
 
– Vi är ödmjuka inför att en väletablerad aktör vill jobba med oss och erbjuda våra fantastiska kunder en helhetslösning. Vi ser fram emot att få nya kollegor och att utveckla affären inom Granitor Electro, säger Monica Larsen och Andrés Sigurdsson. 
 
Förvärvet av Allmänna Lås Limhamn innebär en ökad tillväxttakt och en utveckling av affären, både ekonomiskt och avseende kunderbjudandet. Det ligger i linje med strategin att bredda Securitys kunderbjudande med lås. 
 
Securityavdelningen i Malmö är nystartad sedan ett år tillbaka och leds av Avdelningschef Lars Karlsson och Verksamhetschef Hans Unger, som har en långvarig relation med Allmänna Lås i Limhamn.  
 
– Vi bygger verksamheten på service och att leverera en helhet. Jag har ett nära samarbete med Allmänna Lås Limhamn sedan flera år tillbaka så jag vet att det här kommer att bli bra, säger Hans Unger. 
 
– Securityavdelningen i Malmö har fått en bra start och har potential att växa ytterligare, nu får vi en mycket bra möjlighet att erbjuda kunderna en helhet, säger Håkan Östmo, Regionchef Security. 
 
Monica Larsen och Andrés Sigurdsson fortsätter att driva verksamheten som ett dotterbolag till en början, men på sikt implementeras den i Security på Granitor Electro. Monica kommer att arbeta som projektledare och med sälj och Andrés fortsätter som låssmed och projektledarstöd. Han kommer dessutom att utbilda nya medarbetare inom lås. Butiken i Limhamn kommer att drivas vidare och befintliga kunder erbjuds att fortsätta sina affärer med Granitor Electro. 

 

Om Granitor Electro
Granitor Electro är en del av Granitor-gruppen och ett av Skandinaviens största elteknikföretag, som finns på ett sextiotal orter runt om i Sverige. Vårt fokus ligger på utveckling av entreprenad- och servicetjänster inom elinstallation, security, fastighetsautomation, industriteknik och hissar.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Håkan Östmo, Regionchef Security på Granitor Electro
hakan.ostmo@granitor.se
010-470 75 35