02 oktober 2019

Midroc säljer samhällsfastighet i Bulltofta Friluftsstad

Midroc säljer en samhällsfastighet i Bulltofta Friluftsstad i Malmö till One Publicus Fastighets AB, bildat av Pareto Securities. Fastighetsvärdet är 100 miljoner SEK. Området är nu snart färdigbyggt och har blivit en levande stadsdel med olika slags bostäder och samhällsservice.

I stadsdelen Husie i Malmö har Midroc utvecklat det nya området Bulltofta Friluftsstad. Från att ha varit ett område med Egmonts tryckeriverksamhet består nu bebyggelsen inom Bulltofta Friluftsstad av flerbostadshus, med inslag av radhus samt ytterligare service- och centrumfunktioner. Inom området finns också ett gemensamt parkeringshus och det planeras för en förskola. Midroc har nyligen byggstartat det näst sista bostadsrättsprojektet brf Vingen med 69 lägenheter.

– Vi är stolta över att ha utvecklat Bulltofta Friluftsstad och denna samhällsfastighet som bidrar till att möta de behov som finns i Malmö stad, säger Peter Syrén, vd Midroc Properties.

Samhällsfastigheten, Draken 15 på 2 200 kvadratmeter, innehåller LSS bostäder, kontor samt en mindre butikslokal. Det finns också en besöksparkering i direkt anslutning till fastigheten.

– Vi är glada över förvärvet av Draken 15 som mycket väl kompletterar vår befintliga fastighet Lagern 4 i Solna och är helt i linje med bolagets strategi att äga och förvalta moderna samhällsfastigheter med offentliga hyresgäster. Genom att utöka fastighetsportföljen uppnår bolaget stordriftsfördelar och får en ökad diversifiering, vilket skapar ytterligare förutsättningar för stabila långsiktiga kassaflöden, säger bolagets VD, Ulf Attebrant.

Fakta om Bulltofta Friluftsstad
Bulltofta Friluftsstad är ett utvecklingsområde i stadsdelen Husie, granne med Bulltofta rekreationsområde. Det kommer fullt utbyggt bestå av 500 nya bostäder, verksamhetslokaler och kommunal service. Närservice i form av livsmedelsbutik, bank och snabbmatsrestaurang finns redan i området, liksom ca 250 befintliga bostäder. Hela området beräknas stå klart vid årsskiftet 2021/2022.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här