2023-06-10

Trainee Granitor Automation School, Gävle

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Granitor Automation School utvecklar Granitor Systems framtida specialister. Traineeprogrammet ger nya, juniora medarbetare en helhetsuppfattning av företaget och skapar möjligheter till professionell och personlig utveckling. Under hela programmet arbetar du som trainee i verkliga projekt med egna ansvarsområden varvat med teori. På det sättet tänker vi att du får en bred och stabil grund att stå på och en skjuts tidigt i karriären. Som morgondagens specialist inom Granitor Systems är vägarna framåt många och möjligheterna ännu fler, som trainee tar du reda på vad som passar just dig.

Detaljer om traineeprogrammet:

 • Traineeprogrammet startar i september 2023 och pågår i 18 månader
 • Du är tillsvidareanställd från första dagen
 • Programtiden består av tre huvudblock: konstruktion inkl. verkstadspraktik, programmering och projektledning.
 • Vi inleder med en gemensam introduktion och varvar sedan arbete och utbildning under hela programtiden.
 • Du ges möjlighet att knyta värdefulla kontakter, lära känna Granitors organisation och företagskultur och få en bred kompetens inom företaget.
 • Du är placerad på en av våra avdelningar där du kommer att få pröva på alla områden – från verkstadsarbete till projektledning. Parallellt genomförs utbildning, seminarier och studiebesök. Sista blocket som är dedikerat till projektledning är möjligt att istället använda för ytterligare specialisering i något av de övriga blocken. 
 • Du tillhör den placeringsort där du är anställd men programmet kommer att innebära tjänsteresor (körkort är därför en förutsättning).
 • Förutom att besöka verksamheterna inom Granitor ingår även studiebesök hos några av våra kunder.
 • Du får under hela programmet stöd av en personlig mentor.

Läs gärna om Antons resa från Trainee till Projektledare och Gruppchef.

Vem söker vi?

Vi vänder oss till dig som är civilingenjör/högskoleingenjör inom automation, elektroteknik, mekatronik eller elkraft. Du har din examen klar senast i augusti 2023 och den bör vara högst två år gammal när du ansöker till programmet. 

Som nyexaminerad är all typ av tidigare yrkeserfarenhet värdefull. Extra meriterande är dock yrkeserfarenhet inom teknikområdet, alternativt inom elinstallation. 

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är nyfiken, har god social kompetens och med en hög samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande och vågar ta initiativ. Du behöver även kunna jobba strukturerat och medtodiskt med förmågan att kunna se på en uppgift både i ett övergripande perspektiv som på detaljnivå.

Varför arbeta hos oss?

Som trainee och därmed medarbetare kan du se fram emot spännande och varierande projekt där hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Utveckling av hållbara lösningar som ökar kundernas konkurrenskraft och människors livskvalitet är en integrerad del av vår affärsidé. Vi har länge arbetat för att främja en bred syn på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet, allt från arbetsmiljön i vår dagliga verksamhet till Granitors mer visionärt långsiktiga mål Att bidra till en bättre framtid. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. Här finns även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön

Det här är Granitor Systems (tidigare Midroc Automation)

Bra att känna till

 • Placeringsort: Gävle
 • Arbetstiden är dagtid men det finns möjlighet till både flex och arbetstidsförkortning
 • Tjänsteresor ingår i tjänsten
 • Vi går igenom ansökningar löpande och annonsen kan tas bort innan annonserat slutdatum

För att veta mer om traineeprogrammet kontakta:

Fredrik Horn, Avdelningschef: fredrik.horn@granitor.se, +467 0471 33 32

Carolina Hemmingsson, HR-chef: carolina.hemmingsson@granitor.se, +46 736 44 48 38

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Gävle
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2023-06-10
Sök jobbet