2023-04-14

Teknisk Projektledare Instrument/Automation

Att arbeta som konsult på Aenigma innebär en spännande och utmanande vardag. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi och leder projekt inom Projektledning, Projektering och Asset Management som bidrar till morgondagens samhälle. Hos oss blir du en del av en familjär företagskultur där din utvecklingsresa står i fokus.

Om rollen

Som teknisk projektledare / disciplinledare för instrument och automation arbetar du självständigt eller tillsammans med kollegor i varierande uppdrag inom hela projektkedjan med driva från koncept till kalkyl, beredningsfaser, offert och upphandling. Du kommer att vara delaktig i ett tidigt skede av försäljning och upphandlingsarbetet mot såväl kunder som underleverantörer. Rollen innebär att leda och ansvara för projekt mellan 10-300 Msek både på kontoret och ute hos kund. 

Hos oss blir du en nyckelperson i arbetet med våra projekt och automationslösningar. Du blir en viktig del i vårt multidisciplinära team och med stor möjlighet till att bidra till ditt teknikområde och avdelningens utveckling.

En stor del av ditt arbete är att samarbeta med andra personer så väl internt som externt samt att lära från och dela kunskap med andra omkring dig. Vi tror att de bästa resultaten och att man har roligast på jobbet när vi skapar förutsättningarna tillsammans. Därför är vi också måna om vad du tycker är roligt och värderar att du i ditt arbete är nyfiken och gärna arbetar med förbättrings- och utvecklingsområden för området

Arbetet omfattar bland annat:

 • Leda och driva automationsprojekt inom processindustrin
 • Medverkan och projektering vid el-, styr-, och reglerkonstruktion
 • Leda och driva idrifttagning av levererade anläggningar
 • Medverkan vid framtagning av tekniska koncept vid offertarbete
 • Framtagning av tekniska specifikationer, funktionsbeskrivningar och programmeringsunderlag för utrustning och hela system

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet inom teknisk projektledning eller uppdragsledning, och med fördel har arbetat i multidisciplinära projekt. Troligen arbetar du idag med uppdragsledning som konsult, projektledare på beställarsidan eller som entreprenör. Du har god förståelse för olika skeden och är väl införstådd med frågeställningar kopplade till olika teknikområden.  

Som person är du trygg i dig själv, du engagerar och inspirerar dina kollegor med tydliga mål, samtidigt som du bidrar till ett trivsamt arbetsklimat. Du skapar goda relationer internt och med kunden, är både lyhörd för önskemål och har mod att säga ifrån när det behövs. 
Vi ser gärna att du har akademisk examen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. I rollen kommer du att ha kontakt med olika kunder och kollegor och behöver därför ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

På Aenigma gillar vi att jobba tillsammans och värdesätter din förmåga att arbeta i lag och bygga relationer, internt såväl externt. Vi ser att du är driven att bidra till företagets utveckling framåt och delar med dig av din kunskap och expertis till andra.

 

Krav/Kvalifikationer:

 • KY, högskole- eller civilingenjörsutbildning inom instrument eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Flerårig erfarenhet som disciplinledare alt projektledare inom instrument och automation
 • Erfarenhet som konsult är meriterande.
 • Erfarenhet av fältinstrumentering
 • Erfarenhet av relevanta projekteringsverktyg
 • Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och svenska.
 • B-körkort

Det är meriterande med erfarenhet av installationer i ATEX-miljö.

Om Aenigma

Aenigma AB är ett av bolagen inom Granitor-gruppen med runt 100 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Avesta, Lysekil och Stenungssund. Grundstenen i vår verksamhet är ett nära och stödjande ledarskap där fokus ligger på varje medarbetares utvecklingsresa. Vi tror att den som kan påverka sin vardag trivs med sitt arbete och växer som människa.

På Aenigma vet vi att det är i nära samarbete vi bygger förtroenden, innovation och hållbar utveckling. Vi är ett pussel av unika kompetenser och tillsammans bygger vi högpresterande projektteam genom att använda styrkan i mångfald – rätt kombination av tekniska kompetenser och personliga egenskaper skapar framgångsrika projekt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du erbjuds en stor variation i uppdragen och har förmånen att styra ditt eget arbete. Med stöttning från närmsta chef och kollegor har du möjligheten att växa in i konsultrollen.

Vi gillar även att ha roligt tillsammans och skapar gemenskap genom företagsaktiviteter, konferenser och delaktighet i vår gemensamma utveckling. Du får förutsättningen att skapa balans mellan jobb och fritid med en flexibel och digital arbetsplats. Vi erbjuder goda villkor i form av:

 • Friskvård på 5000 kr
 • Konkurrenskraftig ersättning
 • Pension
 • Rekrytering- och uppdragsbonusar
 • Försäkringslösningar

Ytterligare information

Plats: Göteborg
Urval sker löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag. 

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Omsättningen under 2021 var 9 miljarder kronor. Här jobbar 4400 medarbetare som tillsammans vill skapa välmående samhällen och industrier. 

Stad
Göteborg
Bolag
Aenigma
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2023-04-14
Sök jobbet

Kontaktperson