2022-05-29

Senior Projektledare, Borlänge

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Det går bra för oss och vi har fortsatt höga ambitioner för framtiden - där andra ser omöjliga uppdrag ser vi spännande möjligheter! Men det är bara tillsammans med engagerade medarbetare vi kan nå dit. Idag är vi dryga 300 medarbetare fördelat på 10 orter och vi blir fler för varje år. Vill du också vara med på resan? Välkommen med din ansökan – vi lovar att utmana dig! 

Om tjänsten:

Nu söker vi en erfaren projektledare med god teknisk kunskap för projekt inom automation. Som projektledare hos oss driver du framförallt fastprisprojekt inom industri och energibranchen. Beroende på projektens storlek kommer du att driva antingen en eller flera projekt parallellt, storleken avgör också tidfördelningen mellan ekonomi och teknik. Projekten kan vara multidisciplinära med totalåtagande där du leder flera olika underleverantörer. Du kommer att ingå i ett team på 26 personer som finns i Borlänge. Vi är ett engagerat gäng fördelat på projektledare, konstruktörer, automationsingenjörer, programmerare och elektriker.

Arbetsuppgifter:

 • Anbudsförfarande
 • Projektplanering
 • I vissa projekt agerar projektledaren som teknisk lead
 • Projektuppföljning
 • Rapportering
 • Koordinering
 • Inköpsplanering

Du har fullt resultatansvar och leder projektet från projektstart till övertagande. Goda relationer med kunder, driva projekten med lönsamhet och motivera och engagera projektmedarbetare är arbetsuppgifter som hör till din roll. Har du ett brett kontaktnät och goda relationer i regionen så är det ett plus. Du kommer att rapportera till avdelningschef.

Vem söker vi?

Vi söker en projektledare med flerårig erfarenhet. Du har sannolikt Högskoleexamen inom el eller automation, alt har du förvärvat motsvarande kunskap genom tidigare yrkeserfarenhet. Vardagen på Granitor präglas av korta beslutsvägar, entreprenörskap och engagemang och för att trivas hos oss bör du ha en teamkänsla, förmåga att jobba strukturerat och skapa relationer både internt och externt. Du bör också ha viljan att lära nytt och lusten att dela med dig av det du kan. 

Övrigt:

 • Flytande kunskaper inom svenska och engelska
 • Körkort B

Varför arbeta hos oss?

Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande projekt i såväl Sverige som utomlands. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet och samarbeta kring spännande affärsmöjligheter med våra skickliga systerbolag utspridda över hela Sverige. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. På dig väntar även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Bra att känna till

 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
 • Arbetstiden är dagtid - dock finns möjlighet till flextid och arbetstidsförkortning.
 • Tjänsteresor förekommer.

Rekryteringsprocessen

 • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!
 • Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.

Granitor Systems ingår i Granitor Electro-gruppen tillsammans med Granitor Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Granitor Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 4400 medarbetare och under 2020 omsatte vi 11 miljarder kronor.

Stad
Borlänge
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2022-05-29
Sök jobbet

Kontaktperson

{{model.FirstName}} {{model.LastName}}