2023-04-08

SCADA-programmerare, Göteborg

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Bakgrund till rekrytering

Avdelningen Granitor Systems AB Projekt i Göteborg har behov av en ny tjänst, SCADA-programmerare. Granitor har idag flera projekt inom industri- och infrastrukturprojekt där behov av duktiga programmerare växer allt mer. Ett av dessa projekt är Drift och underhåll av komplexa väganläggningar, i och runt omkring Göteborgsområdet. Där Granitors uppdrag är att säkerställa att Trafikverkets system för styr- och övervakning av PLC- och SCADA-system fungerar och att utveckla dessa system för att möta morgondagens tekniska krav. Detta arbete kräver gedigen kunskap med stor noggrannhet i teamet som tillsammans arbetar i projektet.

Rollbeskrivning

Som SCADA-programmera kommer du arbete tillsammans med en projektgrupp om ca 10 personer. Du kommer främst arbeta med att utveckla och ta i drift SCADA-kod av olika fabrikat, t.ex. WinCC OA, iFix och Citect. Men även inslag av PLC programmering kan förekomma, t.ex TIA portal & GXworks3. Du gillar mixen av att arbeta på site i närområdet blandat med kontorsarbete. I rollen programmerare förväntas du arbeta aktivt med förbättringsförslag och tillsammans med projektledare föreslå nya tekniska lösningar till kund. 

Kommunikation:

 • Extern: Kunder, partners, underleverantörer och entreprenörer
 • Intern: Kollegor inom projektet
 • Rapportering: Anton Bergholtz, Gruppchef Projekt Infra

Personalia:

 • Uppskattar variation av arbetsuppgifter.
 • Noggrann.
 • Teknisk kunnig inom PLC / SCADA.
 • Strukturerad.
 • Tålmodig.

Erfarenhet:

 • Relevant universitets-, högskole- eller YH-examen alternativt annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi sammantaget bedömer likvärdigt
 • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
 • Erfarenhet av systemutveckling/programmering SCADA-system 5 år, t.ex. WinCC OA, iFix eller Citect.
 • Goda erfarenheter av arbete i Microsoft Office-programmen. (Ex. mailhantering, hantera Word-mallar, fältkoder, etc.)

Det är meriterande om du har erfarenhet:

 • av PLC-system, t.ex. TIA Portal, GXworks 2 och/eller 3.
 • av hantering av databaser, t.ex. SQL.
 • och med fördjupade kunskaper i WinCC OA och/eller iFix.
 • av att arbeta med inom infrastruktur väg.

Vad erbjuder vi?

Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande projekt där hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Utveckling av hållbara lösningar som ökar kundernas konkurrenskraft och människors livskvalitet är en integrerad del av vår affärsidé. Vi har länge arbetat för att främja en bred syn på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet, allt från arbetsmiljön i vår dagliga verksamhet till Granitors mer visionärt långsiktiga mål ”Att bidra till en bättre framtid”. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. Här finns även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Bra att veta:

 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse
 • Arbetstiden är dagtid och tjänsteresor förekommer
 • Placeringsort: Mölndal
 • Rekryterande chef Anton Bergholtz, Gruppchef, anton.bergholtz@granitor.se, +46725 08 76 33

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Göteborg
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2023-04-08
Sök jobbet