2023-04-14

Rör- och mek-konstruktör

Att arbeta som konsult på Aenigma innebär en spännande och utmanade vardag. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi och leder projekt inom Projektledning, Projektering och Asset Management som är nära kopplade till energiomställningen från fossilt till förnybart. Hos oss blir du en del av en familjär företagskultur där din utvecklingsresa står i fokus.

Om rollen: 

Du kommer att arbeta med rör- och mek-konstruktion i spännande uppdrag inom hela projektkedjan från förstudier till projektering och genomförande. Rollen innebär deltagande i medelstora till större projekt där du bidrar med din kompetens inom rör- och mek-konstruktion till ett team med flertal kompetenser inom bland annat processteknik, el- och automation. Du är därför van att samarbeta för att hitta de bästa lösningarna för våra kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

I rollen blir du en viktig del i Aenigmas multidisciplinära team där du kommer arbeta i nära samarbete med projektmedlemmar, interna chefer och företagets kunder så som Vattenfall, Stockholm Exergi, Söderenergi, Cementa med flera inom främst energi- och processindustrin.

Arbetet omfattar bland annat:

 • Rör- och mek-konstruktion av ny- eller ombyggnationer av process- och energianläggningar.
 • Hållfast- och spänningsberäkningar för konstruktion i processanläggning.
 • Tryckkärlsberäkningar
 • Utarbeta projekthandlingar, såsom layout och isometrier / installationsritningar.
 • För- och detaljprojektering för framtagning av tekniska beskrivningar och förfrågningsunderlag

Vi arbetar vanligtvis i AutoCad Plant 3D, men är inte begränsade till ett verktyg.

Vem är du:

Vi söker dig som är redo för nästa steg och har ambitionen att utvecklas vidare inom rollen som rör- och mek-konstruktör, gärna mot rörkonstruktion. Du är självgående, strukturerad och har ett driv att på sikt kunna ta dig an ett större ansvar i en ledande roll. Du har god förmåga att organisera ditt arbete och möta oförutsedda händelser med ett lösningsorienterat tänk.

På Aenigma gillar vi att jobba tillsammans och värdesätter därmed både din personlighet och förmåga att skapa goda relationer, både internt som externt. Vi tror också att du trivs att arbeta i en familjär miljö samt dela kunskap och ge stöttning till juniora talanger.

Som person är du flexibel och prestigelös och har ett starkt tekniskt intresse. Vi ger dig möjligheten att navigera din utvecklingsresa och tillsammans arbeta mot ett bättre samhälle.

Krav:

 • Minst 4 års erfarenhet av rör/mek-konstruktion från processindustrin.
 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning alt. en yrkeshögskoleutbildning inom maskinteknik, energiteknik eller liknande
 • Erfarenhet av AutoCad Plant 3D eller liknande programvaror.
 • Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och svenska.
 • B-körkort
 • Erfarenhet att arbeta i projekt är meriterande.

Om oss:

Aenigma AB är ett av bolagen inom Granitor-gruppen med runt 100 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Avesta, Lysekil och Stenungssund. Grundstenen i vår verksamhet är ett nära och stödjande ledarskap där fokus ligger på varje medarbetares utvecklingsresa. Vi tror att den som kan påverka sin vardag trivs med sitt arbete och växer som människa.

På Aenigma vet vi att det är i nära samarbete vi bygger förtroenden, innovation och hållbar utveckling. Vi är ett pussel av unika kompetenser och tillsammans bygger vi högpresterande projektteam genom att använda styrkan i mångfald – rätt kombination av tekniska kompetenser och personliga egenskaper skapar framgångsrika projekt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du erbjuds en stor variation i uppdragen och har förmånen att styra ditt eget arbete. Med stöttning från närmsta chef och kollegor har du möjligheten att växa in i konsultrollen.

Vi gillar även att ha roligt tillsammans och skapar gemenskap genom företagsaktiviteter, konferenser och delaktighet i vår gemensamma utveckling. Du får förutsättningen att skapa balans mellan jobb och fritid med en flexibel och digital arbetsplats. Vi erbjuder goda villkor i form av:

 • Friskvård på 5000 kr
 • Konkurrenskraftig ersättning
 • Pension
 • Rekrytering- och uppdragsbonusar
 • Försäkringslösningar

Övrig information

Placeringsort: Stockholm
Urval sker löpande så tveka inte på att skicka din ansökan redan idag.

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Omsättningen under 2021 var 9 miljarder kronor. Här jobbar 4400 medarbetare som tillsammans vill skapa välmående samhällen och industrier. 

Stad
Stockholm
Bolag
Aenigma
Typ av tjänst
Mekanik- och rörkonstruktion
Sista ansökningsdag
2023-04-14
Sök jobbet

Kontaktperson