2024-08-18

Regionchef till Granitor Electro – Region Sydost

Granitor Electro är ett av Skandinaviens ledande elteknikföretag. När du börjar arbeta hos oss kommer du till ett väletablerat företag med stark familjekänsla - med gemenskap, sammanhållning och trivsel. Vi är stolta över att kunna erbjuda varierande arbetsuppgifter, trygghet och goda utvecklings- och karriärmöjligheter för våra anställda.

Vi söker nu en affärsinriktad ledare, gärna med elbakgrund. Ditt uppdrag är att leda Granitor Electro inom Region Sydost.
Vi söker dig som är en tydlig, tillgänglig och strukturerad förändringsledare och som drivs av att göra bra och hållbara affärer.
Du är också duktig på att skapa positivt klimat och engagemang inom alla verksamhetsled, både internt och externt.
Tjänsten är tills vidare på heltid och tillträde sker efter överenskommelse.
Du utgår ifrån något av företagets kontor inom region Sydost (inom regionen finns idag kontor från Linköping i norr till Kalmar i syd via Jönköping).

Som Regionchef är du ledaren som företräder och driver Region Sydost och ditt övergripande ansvar är att skapa förutsättningar och engagemang för att utveckla verksamheten mot uppsatta resultatmål, både på kort och lång sikt. Du kommer arbeta nära dina avdelningschefer inom Elinstallation, Service och Entreprenad och till din hjälp har du lokala och centrala stödfunktioner inom både Granitor Electro och Granitor-koncernen.

Bland dina arbetsuppgifter kan nämnas:

 • Leda verksamheten mot uppsatta mål med ansvar för resultat och dess uppföljning samt vara Granitors kulturbärare och agera förändringsledare i positiv anda.
 • Planera och organisera verksamheten utifrån ett strategiskt perspektiv.
 • Arbeta med omvärldsbevakning/analys och upprätta framtids-scenarion för regionen.
 • Vara innovativ och proaktiv i utvecklingsfrågor som skapar framdrift samt bidra i divisionens ledningsgrupp och arbeta för divisionens utveckling.
 • Driva och ansvara för teknik- och digital utveckling i samarbete med övriga regioner.
 • Upprätta och genomföra marknadsplan samt plan för aktiv nykundsbearbetning.
 • Verka för nyetableringar och företagsförvärv samt säkerställa kompetensförsörjning med högpresterande team som du coachar, stödjer och följer upp så de når sina mål.
 • Mer information om organisation, ledningsplattform, befogenheter och mål & visioner får du om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Vem är du?

 • Vi söker dig som är en tydlig, tillgänglig och strukturerad affärsutvecklare och förändringsledare som drivs av att göra bra och hållbara affärer.
 • Du är en nyfiken människokännare och nätverkare av rang som lyssnar in andra.
 • Som trygg, kreativ och delegerande ledare skapar du tillit. Därför är du prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter.
 • Du är modig och vågar ta offensiva väl underbyggda affärsbeslut samt hantera oförutsedda händelser, beslut och dagliga förändringar med ett stort lugn och god situationskontroll.
 • Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer, är lönsamhets- och marknadsorienterad och har förmåga att tänka strategiskt och se helheten.

Dina kvalifikationer?

 • Du har en gedigen bakgrund och erfarenhet som framgångsrik ledare/entreprenör, helst
  inom elbranschen. Alternativt har du arbetat i liknande chefsbefattningar inom t ex bygg-,
  entreprenad- och teknikkonsultbolag.
 • Du har en relevant teknisk/ekonomisk högskoleutbildning eller skaffat dig likvärdiga kunskaper och erfarenheter genom ditt arbetsliv.
 • Du kan företagsekonomi och har god förståelse för ekonomiska samband, budgetering och planering som renderat i bra affärer med goda referenser.
 • Som visionär och förändringsledare har du skaffat dig erfarenhet av strategiarbete, organisationsutveckling och verksamhetsstyrning.
 • Du är van att arbeta i olika affärssystem och har goda kunskaper inom förhandling och affärs-/entreprenadjuridik.
 • Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i Svenska samt inneha goda kunskaper i engelska.
 • B-körkort är ett krav.
 • Tjänsteresor förekommer i rollen.

Vad kan Granitor Electro erbjuda dig?
Du får en mycket ansvarsfull och spännande roll där du får möjlighet att leda arbetet och vidareutveckla regionen i ett framgångsrikt och expansivt bolag med stark familjekänsla. Du kommer till ett stabilt och väletablerat familjeföretag som innehar hög kompetens och där kulturen präglas av samarbete, hög servicenivå, entreprenörskap och lojala medarbetare. Företaget är stolta över att kunna erbjuda varierande arbetsuppgifter, trygghet och goda
utvecklings- och karriärmöjligheter för sina anställda. I och med tillväxtresan genereras möjlighet till vidareutveckling och naturligtvis erbjuds marknadsmässiga löner och goda förmåner. 

För mer information om Granitor-gruppen, besök https://www.granitor.se
Ansök redan idag! senast den 18 augusti på följande länk:
https://www.vegahr.se/jobb/regionchef-till-granitor-electro-region-sydost/
Skicka din ansökan endast genom www.vegahr.se. 

Önskas ytterligare information om tjänsten
är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsult Anette Norling på Vega HR AB, mobil 0706-28 66 60.
Det går också bra att maila till anette.norling@vegahr.se
Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och i enlighet med GDPR

Granitor Electro är ett av Skandinaviens största elteknikföretag. Vårt fokus ligger på entreprenad- och servicetjänster inom fastighet, industri och infrastruktur. Vi är en del av Granitor-gruppen, en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och underhåll samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag.

Stad
Olika orter
Bolag
Granitor Electro
Typ av tjänst
Elinstallation, drift, underhåll
Sista ansökningsdag
2024-08-18