2023-12-16

Projektledare Förstudier stationer

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Arbetsuppgifter

En av våra kunder befinner sig i genomförandefasen av ett stort projekt och behöver förstärkning. Arbetet omfattar att vara projektledare för stationsprojekt. Då du ska arbeta i en linjeroll går det inte att på förhand fastställa vilka stationsprojekt som ingår. Projektledaren är ansvarig för att driva projektet mot uppsatta mål inom given tids- och kostnadsram. Utifrån projektdirektivet ska projektledaren ta fram en projektplan som sedan projektet ska följa. Eventuella avvikelser ska föras upp till programledningen via huvudprojektledaren. Projektet drivs enligt kundens projektstyrningsmodell PPS och processen "Utveckla Stamnät". Som projektledare är du ytterst ansvarig för framtagning av förfrågningsunderlaget och ansvarar för tid, kostnad och kvalitet.

Som projektledare för förstudier ansvarar du också för att driva utredningar och förprojekteringar. Resultatet ligger sedan till grund för upphandling och genomförande av kundens anläggningsprojekt. Du tar också fram underlag för inriktnings- och investeringsbeslut samt ansvarar för att avtal upprättas med andra nätägare. Under tiden kommer du troligtvis att arbeta i ett flertal utredningar av varierande storlek.

Vem söker vi:

Du har sannolikt en master inom högskole- eller universitetsutbildning 120p/180hp inom energiteknik eller elkraft alternativt genomförd gymnasieutbildning inom naturvetenskap/teknik och minst 3 års arbetslivserfarenhet av elkraft.

Kompetens och erfarenhet

  • Man skall ha genomgått ESA-utbildning enligt branschpraxis, lägst nivå ESA fackkunnig. Alternativt skall kursen vara inplanerad och genomförd senast 2 månader efter projektstart. 
  • Man skall ha genomgått BAS-P/U-utbildning som max får vara två år gammal. Alternativt skall kursen vara inplanerad och genomförd senast 2 månader efter uppdragsstart.
  • B-körkort
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av elkraftsprojekt med arbetsledande ansvar som projektledare/utredningsledare.

Börkrav

  • Minst 5 års erfarenhet av att jobba med tekniskt utredningsarbete inom elkraft.
  • Minst 2 års erfarenhet av att jobba med projekt med gasisolerade ställverk på minst 130 kV

Bra att veta:

Placering: Sundbyberg med möjlighet till distansarbete.

Omfattning: heltidstjänst

Säkerhetsprövning: Säkerhetsprövning av kandidaten kan komma att krävas!

Tjänsteresor förekommer. 

Kontaktperson: 

Siamak Hashemi (Gruppchef), 073-840 2252, siamak.hashemi@granitor.se

Rekryteringsprocessen:

  • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!
  • Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Projektledning
Sista ansökningsdag
2023-12-16
Sök jobbet