2022-10-06

Processingenjör till Granitor Aenigma AB i Göteborg

Till vår uppdragsgivare, Aenigma AB, söker vi en erfaren och kemiinriktad Processingenjör som ska ansvara för utredningar, beräkningar och processdesign samt bidra med lösningar till främst kunder inom energi- och den kemitekniska processindustrin. Du erbjuds ett ansvarsfullt och stimulerande arbete som även innebär att leda sin disciplin samt agera mentor för yngre medarbetare. Du blir placerad på företagets kontor i Göteborg och ingår som medlem i företagets multidiciplinära konsultteam. Arbetsuppgifterna kan medföra resande till kunder och projektplatser på Västkusten. Tjänsten är tillsvidare på heltid och tillträde kan ske omgående eller efter överenskommelse.

Huvudsakliga ansvarsområden som Processingenjör:

Bolagets huvudsakliga verksamhet är att erbjuda projekt- och specialistkompetens för sina kunder inom industri, energi och samhällsbyggnad. Som processingenjör blir du en viktig del i företagets multidiciplinära team där du kommer arbeta i nära samarbete med projektledare, projektmedlemmar, interna chefer och företagets kunder inom främst energi- och processinindustrin. Din viktigaste uppgift är att arbeta med processdesign och du ansvarar för alla aktiviteter inom ditt specialistområde från design, konstruktion till drift och underhåll - från före före till efter efter.
I din roll som processingenjör ingår att i samarbete med projektledare medverka i anbudsframtagning, förstudie, inköp av utrustning, dimensionering av processystem och mekanisk konstruktion. I din roll kommer du även ha kontakter med kunden och leverantörer.

Arbetet omfattar bland annat:

 • Processtekniska och ekonomiska analyser av olika processystem. Där ingår behovsanalys, beräkning och dimensionering.
 • Ta fram tekniska specifikationer, funktion- och processbeskrivningar för utrustning och system.
 • Stöd till projektledning och inköp vid upphandlingar.
 • Genomförande av riskanalyser, bland annat HAZID och HAZOP.
 • Koordinera små och stora kundprojekt med ansvar för tid, kostnad och kvalitet.
 • Bidra till att leda och utveckla juniora kollegor.

Vem är du?

Vi förutsätter att du har ett stort intresse av kemitekniska anläggningar och ett engagemang i arbeta för bättre miljö och säkerhet. På Aenigma gillar man att jobba tillsammans och man värdesätter därmed din förmåga att arbeta i lag och bygga goda relationer, både internt likväl externt.

 • Vi söker dig som prestigelöst vill bidra till att utveckla och leda processdesign internt och inom kemitekniska projekt i energi- och processindustrin.
 • Du är trygg i din yrkesroll och kan bidra med din kompetens och arbetserfarenhet för att fortsätta utveckla Aenigmas affärer framåt.
 • Du är strukturerad och ordningsam som kan planera och hantera oförutsedda händelser, beslut och dagliga förändringar med ett stort lugn och god situationskontroll.
 • Du är duktig på att entusiasmera, leda och utveckla dina medarbetare inom processdesign och du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att nå projektmålen.
 • Du är en inlyssnande, kommunikativ lagspelare och konstruktivt lösningsorienterad.

Dina kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har en flerårig bakgrund som processingenjör eller liknande befattning inom energi- och processindustrin. Kommer du från konsultsidan är det meriterande.

 • Kemi- och/eller energiteknisk bakgrund med ingenjörsutbildning på högskolenivå.
 • Teoretisk och praktisk kunskap inom processdesign, beräkningar och dimensioneringar.
 • Goda kunskaper inom riskanalys och projektering med säkerheten i fokus.
 • Förmåga att ta fram process- och funktionsbeskrivningar och kravspecifikationer samt grundläggande kunskap om instrument- och automationsinterface mot processer.
 • Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i skrift och tal på engelska och svenska.
 • Körkort är ett krav.

Vad kan Aenigma erbjuda dig?

Du kommer till en företagsgrupp som är i ett tillväxtskede och som strävar efter att utveckla sin projektförmåga och sitt unika värdeerbjudande. Kulturen präglas av samarbete, hög servicenivå, entreprenörskap och lojala medarbetare som trivs med sitt arbete. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg.
Rollen innehåller även en del nationella tjänsteresor – främst på Västkusten. Marknadsmässiga lönevillkor med personalförmåner ingår.

Om Aenigma

Aenigma är ett konsultföretag som utvecklar och utför projekt för industri-, energi- och samhällsbyggnad, både i Sverige och i utlandet. Företaget strävar att leverera kompetens för ett hållbart byggande. Ett hållbart byggande innebär för Granitor Socialt hållbart, Ekonomiskt hållbart och Ekologiskt hållbart. Bolaget har ca 100 anställda medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg, Lysekil, Stenungsund och Avesta.

En del av Granitor

Aenigma AB ingår i Granitor som är en heltäckande koncern vars verksamhet är uppdelad i olika Granitorföretag som driver olika affärsområden såsom Bostäder & Lokaler, Bygg-, Fastighets- och Markutveckling, El, Kraft och Energi, Industri och Underhåll, Infrastruktur samt Teknik och Mekanik. Företagens mål som strategisk partner är att stärka kundens konkurrenskraft och leverera nytänkande och hållbara lösningar som bidrar till en bättre framtid för alla. Granitor sysselsätter 4 200 medarbetare i 16 rörelsedrivande bolag som tillsammans omsätter 11,4 miljarder kronor. Läs mer om de olika Granitor-företagen och affärsområdena på www.granitor.se

Klicka här för att komma till ansökan

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsult Anette Norling på Vega HR AB, telefon 031-701 77 10 eller mobil 0706-28 66 60. Det går också bra att maila till anette.norling@vegahr.se

Stad
Göteborg
Bolag
Aenigma
Typ av tjänst
Övrigt tekniskt arbete
Sista ansökningsdag
2022-10-06