2024-08-01

Kraftsystemmodellerare (Svensktalande)

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

En av våra kunder befinner sig i genomförandefasen av ett stort projekt och behöver förstärkning. Som kraftsystemmodellerare för ARISTO kommer du att tillsammans med andra underhålla och ansvara för data och bilder i ARISTO. 

Man kommer att vara med och skapa viktiga pusselbitar för den pågående energiomställningen. Energiomställningen med dess snabbt ökade elektrifiering ställer höga krav hos våra kunder att öka sin digitalisering och minska den manuella hanteringen av data inom strategiska områden. Detta innebär bland annat att man behöver utöka nuvarande omfattning av sin digitala representation av hela kraftsystemet. Målet en komplett digital avspegling av kraftsystemeten ”digital tvilling”- som skapar möjligheter att utbyta mer information med högre kvalitét.

Detta omfattar bland annat att etablera ett centraliserat masterdatasystem (NMM, Network Model Manager) som informationskälla för flera interna målsystem.
• PSS/E som används för nätplanering och flera typer av studier.
• ARISTO som är en interaktiv kraftsystemsimulator som används för att träna och utbilda operatörer och annan driftpersonal samt för olika typer av analysändamål.

Kraftsystemmodellen i NMM kommer att bestå av en gemensam modelldel samt specifika modelldelar för de olika målsystemen. De specifika modelldelarna behövs eftersom de olika målsystemen har olika behov av geografisk omfattning och detaljering. Modellen för ett visst målsystem består av en sammanslagning av den gemensamma modelldelen med den systemspecifika modelldelen.

Aktiviteter:
• Tillsammans med interna experter identifiera existerande avvikelser inom bland annat modelluppbyggnad, namngivning, och parametersättning.
• Tillsammans med interna experter förslå hantering av avvikelserna samt prioritering av dessa åtgärder.
• Bestämma gränsdragningen mellan den ARISTO-specifika modelldelen och den gemensamma modelldelen i NMM.
• Valideringar, tester och kontroller ska löpande ske under arbetet. Med validering menas här att ARISTO-modellen i NMM behåller samma beräkningsbarhet som den ursprungliga ARISTO modellen.
• Framtagande av skript för att identifiera avvikelser och implementera uppdateringar.
• Framtagning av dokumentation och enklare rapporter kopplat till uppdraget.
• Dialoger och samordning med externa aktörer, till exempel regionnätsägare, för att inhämta nödvändig information kan förekomma.

Arbetsuppgifter: 

Vem söker vi:

  • Tekniska högskoleexamen från universitet eller högskola.

Kompetens och Erfarenhet:

  • Modellering och analys av kraftsystem
  • Kraftsystemmodellering i CIM/CGMES
  • Kraftsystemmodellering i ARISTO
  • Utveckling i C# och/eller Python
  • driftövervakningssystem eller träningssimulatorer
  • validering av kraftsystemmodeller.
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Bra att veta:

Placering: Sundbyberg, med möjlighet arbeta på distans. Tjänsteresor förekommer. 

Omfattning: heltidstjänst

Säkerhetsprövning: Säkerhetsprövning av kandidaten kan komma att krävas!

Kontaktperson: 

Siamak Hashemi (Gruppchef), siamak.hashemi@granitor.se

Rekryteringsprocessen:

  • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Elkraft
Sista ansökningsdag
2024-08-01
Sök jobbet