2023-01-15

Kraftsystemanalytiker, Stockholm

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Uppdragsbeskrivning 

Uppdraget omfattar att vara kraftsystemanalytiker för enheten Systemanalys som ansvarar för att utveckla samt ta fram kraftsystemets tekniska funktionalitetprestanda i enlighet med kundens roll systemansvarig myndighet.

I rollen som kraftsystemanalytiker för team Förkvalificering & Uppföljning (FU) kommer du att mötas av utmanande och utvecklande arbetsuppgifter. Du kommer främst att arbeta med förkvalificeringsprocessen gällande frekvensregleringsreserver och balansering genom att utföra tekniska utvärderingar och verksamhetsutveckling. Kraftsystemanalytikerna leder, styr och följer upp arbetet inom sitt ansvarsområde samt rapporterar till teamchefen.

Ansvar i förkvalificeringsprocessen

 • Genomföra dataanalys och uppföljning enligt förkvalificeringsprocessen för både förenklad och fullständig förkvalificering.
 • Utveckla och förvalta förkvalificeringsdatabasen.

Stödja och avlasta team FU med dagliga administrativa sysslor så som ex. agera kontaktperson mot externa aktörer i framför allt tekniska frågor relaterade till gällande och framtida kravbilder som berör förkvalificeringar, frekvensreglering, kraftsystemstabilitet och balansering.

Placering

Tjänsterna är placerade på kundens huvudkontor i Sundbyberg. Tjänsteresor förekommer i viss mån. Arbetet ska bedrivas på plats i kundens lokaler i Sundbyberg men medarbetaren kan erbjudas att i viss mån och vid enstaka tillfällen arbeta från eget kontor, förutsättning är att inställelsetiden till kundens kontor i Sundbyberg är max 2 timmar under arbetstid, vardagar. Detta beslutas i samråd med chefen/beställaren.

Omfattning

100%, heltidstjänst under hela uppdragstiden.

Säkerhetsprövning av kandidater

Säkerhetsprövning med registerkontroll av kandidat krävs för det här uppdraget.

Krav

Utbildning

Du förväntas ha en akademisk universitets- eller högskoleutbildning med relevant inriktning för tjänsten, till exempel elkraft, elektroteknik, energisystem, teknisk fysik, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vidare har du:

 • Goda kunskaper inom minst ett av följande områden: Kraftsystemanalys, matematisk modellering, programmering.
 • Goda kunskaper inom reglerteknik.

Kompetens och arbetslivserfarenhet

 • Du skall vara flytande i svenska i både tal och skrift.
 • Du har minst 1 års arbetslivserfarenhet inom kraftsystemanalyser eller balans-/produktionsplanering inom energisektorn.

Egenskaper

 • God samarbetsförmåga och initiativförmåga
 • Flexibel och anpassningsbar efter arbetsbelastning
 • Utåtriktad och tydlig i sin kommunikation
 • Ödmjuk och ha lätt för att skapa förtroende
 • Arbetar självständigt och målinriktat
 • Fallenhet för administrativa arbetsuppgifter
 • Förmåga att jobba i grupp

Varför arbeta hos oss?

Tjänsten innebär ett konsultuppdrag med du är anställd av Granitor Systems AB. Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande uppdrag i såväl Sverige som utomlands. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet och samarbeta kring spännande affärsmöjligheter med våra skickliga systerbolag utspridda över hela Sverige. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. På dig väntar även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Rekryteringsprocessen:

 • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!
 • Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.
 • Kontaktperson: Siamak Hashemi, Gruppchef

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2023-01-15
Sök jobbet