2022-12-18

IT-specialist applikationsförvaltning & applikationsdrift inom Elkraft, Stockholm

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Uppdragsbeskrivning

Uppdraget avser applikationsförvaltning- respektive applikationsdrift kopplat till förvaltningsobjektet verksamhetsstöd. Organisatoriskt kommer du som konsult att tillhöra avdelningen Applikationsförvaltning på IT-Divisionen. Arbetsuppgifterna består av ordinarie applikationsdrift och förvaltning enligt ITIL.

Arbetsuppgifter

Som IT-specialist inom förvaltningsobjektet verksamhetsstöd kommer du att ansvara för ett antal applikationer tillsammans med dina kollegor. I rollen ingår ansvar för tillgänglighet samt god kvalité. Arbetet innebär löpande hantering av incidenter, problem och ändringshantering enligt ITIL-processerna samt att underhålla dokumentation för applikationerna, rapportera status och ta fram beslutsunderlag.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Applikationsdrift
 • Dokumentation
 • Förändringshantering
 • Ta fram underlag för rapportering, beslut och förvaltningsplan
 • Problemhantering och rotorsaksanalyser
 • Aktivt deltaga i förbättring av arbetssätt och applikationsdrift
 • Lösa problem och incidenter med hjälp av förändringar i script och protokoll vid behov
 • Ta fram instruktioner för incidenthantering, paketering m.m.
 • Delta i dialog med verksamheten
 • Samarbeta med infrastruktur och leverantörer för att lösa problem och incidenter samt för att planera förändringar
 • Underhålla informationen i ärendehanteringssystemen

Applikationerna är främst så kallade 3:e parts applikationer vilket innebär att IT-specialister inte ansvarar för källkoden men ansvarar för att applikationerna fungerar tillfredsställande i sina driftmiljöer.

Säkerhetsprövning

Säkerhetsprövning av leverantör och konsult krävs med anledning av att konsulten kan komma i kontakt med hemliga uppgifter (t.ex. sitta med på möten).

Processen för upprättande av SUA-avtal och genomförande av registerkontroll beräknas ta ca 8 till 10 veckor från tilldelning av uppdrag, men kan både ta längre och kortare tid. Konsultens uppdrag kan inte påbörjas innan denna process har genomförts och klartecken har givits.

 

Krav

 • Högskole-/universitetsutbildning 120p/180hp inom datavetenskap, alternativt motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet

Kompetens och Erfarenhet

 • Arbetslivserfarenhet av applikationsdrift/förvaltning minst 3 år
 • God förmåga att kommunicera på engelska och svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete och ärendeadministration i Azure DevOpseller liknande verktyg
 • Erfarenhet av arbete inom infrastruktur (applikationsserver/nätverk) för incidenthantering av applikation
 • Arbetslivserfarenhet av agilt arbetssätt (redogör för roll i underlaget

Varför arbeta hos oss?

Tjänsten innebär ett konsultuppdrag med du är anställd av Granitor Systems AB. Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande uppdrag i såväl Sverige som utomlands. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet och samarbeta kring spännande affärsmöjligheter med våra skickliga systerbolag utspridda över hela Sverige. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. På dig väntar även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Rekryteringsprocessen:

 • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!
 • Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.
 • Kontaktperson: Siamak Hashemi, Gruppchef

Placering: Sundbyberg

Omfattning: Uppdraget uppskattas ha en beläggning på 100 % under hela uppdragstiden.

 

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2022-12-18
Sök jobbet