2023-01-15

Inköpare - indirekt material och tjänster

Granitor Electro är ett av Skandinaviens ledande elteknikföretag. När du börjar arbeta hos oss kommer du till ett väletablerat företag med stark familjekänsla - med gemenskap, sammanhållning och trivsel. Vi är stolta över att kunna erbjuda varierande arbetsuppgifter, trygghet och goda utvecklings- och karriärmöjligheter för våra anställda.

Komma vidare i din karriär?
Ambition att utvecklas i din roll som inköpare?
Driva utvecklings- och förändringsprojekt? 

Hos oss kommer du till ett framgångsrikt företag som ingår i Granitor Koncernen, med verksamheter inom områdena fastighet, bygg, och industri. Granitor Electro AB söker dig som har något eller ett par års erfarenhet av inköpsarbete, har en starkt ambition att komma vidare i karriären och utvecklas i rollen som inköpare.

Vi vill att du med en strategisk syn på inköp är en del i vår satsning på att analysera och utveckla vårt inköpsarbete för att bidra till ökad lönsamhet i vår verksamhet. Tjänsten är organisatoriskt placerad i vårt största bolag Granitor Electro men kommer att ansvara för den indirekta inköpsprocessen i hela Granitor-koncernen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde kan ske omgående eller efter överenskommelse. 
Du utgår ifrån företagets huvudkontor i Solna, vi ser helst att du i huvudsak arbetar på plats för att samverka med viktiga interna kontakter. Resor i tjänsten förekommer.  

Låter det intressant? Klicka på Ansök redan nu! Du kan ansöka med din LinkedIn profil eller svara på några frågor för att visa ditt intresse.
Du kan du kompletter din ansökan med CV i lugn och ro senare. 

Vill du veta mer? Fortsätt läsa här: 

Rollen som inköpare, Indirekt material och tjänster:

Som inköpare arbetar du operativt med leverantörskontakter och avtalsarbete men du har också ett ansvar att bidra till att förbättra inköpsprocessen;

 • Driva utvecklings- och förändringsarbete, öka samordning och leverera effektiva inköpslösningar.
 • Vara delaktig i inköpsavdelningens strategiska inköpsarbete och förväntas ta ansvar för att utforma, implementera, följa upp och realisera besparingspotential för dina inköpskategorier inom hela Granitor-koncernen.
 • Du har många kontaktytor då du rapporterar till Granitor Electros inköpschef och samtidigt arbetar tillsammans med kollegor, linjechefer och projektorganisationer i samtliga bolag i koncernen.

Mer information om specifika ansvarsuppgifter, organisation, ledningsplattform, befogenheter och mål & visioner får du om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Vem är du?

 • Vi söker dig som drivs av att utveckla och effektivisera inköpslösningar
 • Du är affärsinriktad och ha ett stort intresse för att göra ansvarsfulla och hållbara affärer.
 • Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att leda dig själv och andra till resultat. För att lyckas i rollen ser vi att du är duktig på att förankra och motivera andra att gå mot samma mål.
 • Du är förändringsbenägen och analyserar alla möjligheter till förbättring, besparing och ökad lönsamhet.
 • Du är självgående, prestigelös, utåtriktad och strukturerad i ditt arbetssätt och är bekväm med att möta organisationen på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt.
 • Som person är du positiv, nyfiken och analyserande och du håller dig löpande uppdaterad om vad som händer omvärlden.

Dina kvalifikationer:

 • Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som inköpare eller har arbetet inom inköpsområdet och då med inriktning på inköp av indirekt material och tjänster.
 • Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande alternativt skaffat dig kunskap och erfarenhet av inköpsarbete i ditt arbetsliv.
 • Du har goda kunskaper och förståelse för företagsekonomi/ekonomiska samband och god datorvana som göra att du snabbt kan börja jobba i våra systemstöd. Du har god vana av att använda Office365 och mycket god vana i att använda Excel.
 • Du har erfarenhet av förhandling och har kunskap inom affärsjuridik och avtalsskrivning.
 • Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.
 • B Körkort är ett krav.

Granitor  är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor.  Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Solna
Bolag
Granitor Electro
Typ av tjänst
Bygg
Sista ansökningsdag
2023-01-15
Sök jobbet