2023-12-18

Erfaren Automationsingenjör/Systemingenjör OT

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

En av våra kunder befinner sig i genomförandefasen av ett stort projekt och behöver förstärkning. Senior Automationsingenjör / Systemingenjör OT med erfarenhet av att arbete med komplexa lösningar och har ett stort intresse för processtyrsystem och teknik i allmänhet. Etablerad i sin yrkesroll och har mångårig erfarenhet som ingenjör inom automation, industriella styrsystem (DCS/ PLC/SCADA) med inriktning mot applikation och system. Har kompetens inom SIL, el, instrumentering och fältdesign. Är nyfiken, ansvarsfull, engagerad och vill vara med och skapa en klimatpositiv energiproduktion. Älskar utveckling och arbetargärna tillsammans med andra drivna kollegor. Vågar lyfta problem och utmaningar i verksamheten och arbetar själv aktivt för att du och dina kollegor ska trivas och arbeta ännu bättre tillsammans.

Obligatoriskt krav

 • Har en högskoleutbildning eller YH-utbildning med inriktning mot automation.
 • Har goda kunskaper gällande DCS/PLC/SCADA och IT/OT-system.
 • Har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på Svenska.
 • Har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal på engelska.
 • Har B-körkort.
 • Tjänsten är placerad i säkerhetsklass varför godkänd säkerhetsprövning krävs.

Meriterande krav

 • Har goda kunskaper i VMware.
 • Har erfarenhet av arbete inom energibranschen.
 • Har erfarenhet av arbete inom underhåll och drift.
 • Har goda kunskaper i felsökning och programmering av ABB 800xA med 800M eller Melody.
 • Har goda kunskaper i felsökning och programmering av styrsystem Siemens S7 / PCS7.
 • Har erfarenhet av arbete med affärssystemet IFS

Bra att veta:

 Placering: Stockholm med möjlighet till distansarbete.

 Omfattning: heltidstjänst

 Säkerhetsprövning: Säkerhetsprövning och genomförande av registerkontroll av kandidaten kan komma att krävas!

 Tjänsteresor förekommer.

 Kontaktperson:

 Siamak Hashemi (Gruppchef), siamak.hashemi@granitor.se

 Rekryteringsprocess:

 Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2023-12-18
Sök jobbet