2023-09-29

Erfaren automationsingenjör/PLC-programmerare, Karlstad

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Det går bra för oss och vi har fortsatt höga ambitioner för framtiden - där andra ser omöjliga uppdrag ser vi spännande möjligheter! Men det är bara tillsammans med engagerade medarbetare vi kan nå dit. Idag är vi dryga 350 medarbetare fördelat på 10 orter och vi blir fler för varje år. Vill du också vara med på resan? Välkommen med din ansökan – vi lovar att utmana dig!

Om tjänsten:

Vi söker erfaren PLC-programmerare/automationsingenjör med ett genuint intresse för teknik. Våra projekt, som spänner från industriella styrsystem till SCADA och PC-baserade client-server lösningar, behöver  ingenjörer som förstår helheten. Systemen används i de flesta branscher och i olika typer av utrustningar - allt från analyssystem för läkemedel till styrning av guldgruvor. Ofta utförs arbetet i kompletta funktionsleveranser med ansvar från specifikation till idrifttagning, men kan också vara i mindre uppdrag direkt åt våra kunder. Du ges möjlighet att vara med redan i försäljningsprocessen och vara med från start till mål. Din uppgift blir att, tillsammans med dina kollegor och kunden, hitta de bästa lösningarna för varje unik situation.

Vem söker vi?

Vi tror att du idag är automationsingenjör som gillar industriella utmaningar och som gärna vill vara med och skapa lösningar i multidisciplinära projekt – allt från prototyper till produktionsmässiga anläggningar. Du har troligtvis en högskole-/universitetsexamen eller har förvärvat motsvarande kunskap i ditt arbetsliv. Du tycker det är spännande att utveckla system inom industriella tillverknings- eller labsystem och har inget emot att varva teori med hands-on.

Dina kunskaper om olika PLC/SCADA-system, från t.ex. Siemens och Mitsubishi, robotar och drivsystem kommer värdesättas liksom dina erfarenheter från automatiserad tillverkning.

Vi söker framför allt dig som har arbetslivserfarenhet, är självgående och känner att du vill vara med att leda och påverka t.ex. som Tech-lead. Vi söker också dig som har ett engagemang och vilja att utveckla både dig själv och andra - vi hjälper varandra.

Vi jobbar ofta i fastprisprojekt och vardagen på Granitor präglas av korta beslutsvägar och entreprenörskap. För att lyckas i arbetet och trivas hos oss bör du som person vara ansvarstagande, ha förmåga att jobba strukturerat och skapa relationer både med kollegor och kunder.

Du bör ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Innehav av B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?

Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande projekt där hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Utveckling av hållbara lösningar som ökar kundernas konkurrenskraft och människors livskvalitet är en integrerad del av vår affärsidé. Vi har länge arbetat för att främja en bred syn på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet, allt från arbetsmiljön i vår dagliga verksamhet till Granitors mer visionärt långsiktiga mål ”Att bidra till en bättre framtid”. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. Här finns även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Bra att veta:

  • Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse
  • Arbetstiden är dagtid och tjänsteresor förekommer
  • Vi värdesätter mångfald och jämn könsfördelning i verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet
  • Placeringsort: Karlstad
  • Rekryterande chef Björn Johansson, Avdelningschef, bjorn.johansson@granitor.se, +46706 93 03 19

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Karlstad
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2023-09-29
Sök jobbet