2023-10-01

Elkraftsingenjör Jordning/Högspänning

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Specifikation

En av våra kunder befinner sig i genomförandefasen av ett stort projekt och behöver förstärkning. Man ska vara kundens tekniska resurs vid hantering av olika tekniska frågor gällande kundensanläggningar och anläggningsdelar. Man kan även bli engagerad i projekt avseende teknikutveckling av exempelvis nya mätmetoder i syfte att korta ner avbrottstider. I uppdraget ingår även att ta fram- och granska tekniska rapporter samt arbeta med teknisk dokumentation. Syfte att ge förstärkning till kundensverksamhet löpande arbete som utförs av verksamhet. 

Arbetsuppgifter

  • Kravställning för utformning av ny mätutrustning för mätning av Steg- och beröringsspänningar.
  • Utformning av mobil isolertransformatorn.
  • Uppdatering av Tekniska riktlinjer i synnerhet TR05-13.
  • Utveckling av algoritmer i Matlab samt PSS/E.
  • Teknikstöd och support i olika ärenden. (bl a jordning och induktion)

Vem söker vi:

  • Högskoleutbildning inom elkraft, alternativt kunskaper förvärvad från lång yrkeserfarenhet inom branschen.
  • Man ska ha ESA fackkunnig utbildning och certifiering enligt gällande branschpraxis. 
  • Minst 10 års arbetslivserfarenhet inom elkraft.
  • Intyg eller erfarenhet av Matlab programmering.

Det är en fördel om du har även kunskap kring följande;

  • Minst 15 års relevant arbetslivserfarenhet, varav minst 7 års arbetslivserfarenhet av luftledningar med minst 130 kV samt besitta spetskompetens inom sitt område. 

Bra att veta:

 Placering: Sundbyberg med möjlighet till distansarbete.

 Omfattning: heltidstjänst

 Säkerhetsprövning: Säkerhetsprövning av kandidaten kan komma att krävas!

 Tjänsteresor förekommer.

 Kontaktperson:

 Siamak Hashemi (Gruppchef), 073-840 2252, siamak.hashemi@granitor.se

 Rekryteringsprocess:

 Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!

Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Elkraft
Sista ansökningsdag
2023-10-01
Sök jobbet