2024-08-15

Elkraftingenjörer inom kraftsystemmodeller, Stockholm

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Bakgrund

I aktuellt uppdrag har kunden påbörjat arbetet för att kunna möta behovet av en effektiv hantering av kraftsystemdata. Det inkluderar dels metoder för utbyte av data med olika branschaktörer och dels arbete med att skapa ett mer centraliserat masterdatasystem som ska fungera som informationskälla för flera olika tillämpningar såsom kraftsystemmodeller för olika system.

Arbetsbeskrivning

Man ska arbete med simuleringsverktyg inom verksamheten är PSS/E. Man kommer använda PSS/E för nätplanering och flera typer av studier. Kundens driftövervakningssystem och används för operativ styrning och övervakning av vårt transmissionsnät.

En viktig del i arbetet för att framöver få ett mer centraliserat masterdatasystem, och målet med detta uppdrag, är att hantera de avvikelser vi idag har i våra modeller. Avvikelserna behöver identifieras, kartläggas och åtgärdas. De största nätägarna E.ON, Vattenfall och Ellevio kommer i stor uträckning behöva involveras för att reda ut avvikelser i de delar av deras nät som finns i båda modellerna. Frågor kan också behöva skickas till andra nätägare och nätanvändare.

Krav

Du som söker ska ha akademisk examen, civilingenjör inom elkraft eller annan utbildning med relevant innehåll eller motsvarande kompetens och erfarenhet

Juniorer skall ha minst 2 års erfarenhet av kraftsystemanalys med PSS/E samt minst 1 års erfarenhet av att programmera i språket Python.

Senior kandidat ska ha minst 5 års erfarenhet av kraftsystemanalys med PSS/E samt minst 1 års erfarenhet av att programmera i språket Python.

Nedanstående personliga egenskaper värdesätts:

 • God samarbetsförmåga och initiativförmåga
 • Flexibel och anpassningsbar efter arbetsbelastning
 • Utåtriktad och tydlig i sin kommunikation
 • Ödmjuk och ha lätt för att skapa förtroende
 • Arbetar självständigt och målinriktat
 • Fallenhet för administrativa arbetsuppgifter
 • Förmåga att jobba i grupp

Varför arbeta hos oss?

Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande projekt i såväl Sverige som utomlands. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet och samarbeta kring spännande affärsmöjligheter med våra skickliga systerbolag utspridda över hela Sverige. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. På dig väntar även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Bra att känna till:

 • Placering: Stockholm
 • Säkerhetsprövning av kandidat kan komma att krävs för detta uppdrag.
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
 • Arbetstiden är dagtid  - flextid, arbetstidsförkortning. 
 • Tjänsteresor förekommer.

Rekryteringsprocessen:

 • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!
 • Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.

Kontaktperson

Siamak Hashemi, siamak.hashemi@granitor.se 

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2024-08-15
Sök jobbet