2023-10-11

Dataingenjör

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

 

Specifikation

En av våra kunder befinner sig i genomförandefasen av ett stort projekt och behöver förstärkning. Som systemutvecklare för applikationsförvaltning och applikationsdrift inom energisektorn Är förebild för andra kollegor på lägre nivå. Tar ansvar för delområde, kan leda en mindre grupp. Kan arbeta självständigt.

Arbetsuppgifter

Som dataingenjör med fokus på Java ingår man i ett utvecklingsteam som är en del av ett projekt. Teamets uppdrag i projektet är att utveckla en applikation som ska stödja beslutsfattande i den operativa driften med hjälp av avancerad analys av data. Utvecklingsteamet består idag av flera personer med olika roller, bland annat andra grupper. I uppdraget ingår hantering av GitLab/Azure DevOps, Artifactory, Kafka och OpenShift och löpande utveckling av releasepipeline för datatransformeringar och maskininlärning i en säkerhetsmässigt

Uppgifter kommer bland annat att bestå av design och implementation av:

 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet av programmering i Java, Kotlin eller Python
 • Arbetslivserfarenhet i minst 2 projekt av att designa, utveckla och testa data pipelines
 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet av CI/CD
 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete i Linux-miljö med t.ex. scriptning, systemadministration, installationer.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift

Det är en fördel om du har även kunskap kring följande;

 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete med att utveckla och driftsätta microtjänster där OpenShift/Kubernetes och/eller Kafka har ingått.
 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet från arbete som Data Engineer i tvärfunktionella team tillsammans data scientists och som arbetar med maskininlärning.
 • Arbetslivserfarenhet i minst 2 projekt av arbete med automatisk testutveckling.

Vem söker vi:

Du har sannolikt en akademisk examen inom IT, omfamnade minsta 120/180 hp. eller arbetslivserfarenhet som bedöms som relevant.

Varför arbeta hos oss?

Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande projekt i såväl Sverige som utomlands. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet och samarbeta kring spännande affärsmöjligheter med våra skickliga systerbolag. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. Här finns även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Bra att veta:

 • Placering: Sundbyberg
 • Omfattning: heltidstjänst
 • Säkerhetsprövning: Säkerhetsprövning av kandidaten kan komma att krävas!
 • Tjänsteresor förekommer

Kontaktperson: 

Siamak Hashemi (Gruppchef), 073-840 2252, siamak.hashemi@granitor.se

Rekryteringsprocessen:

 • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!
 • Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Data/IT
Sista ansökningsdag
2023-10-11
Sök jobbet