2023-06-10

Automationsingenjör, Solna

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Om tjänsten:

Nu söker vi en erfaren Automationsingenjör med god teknisk kunskap inom PLC, SCADA eller DCS. Som Automationsingenjör hos oss får du möjligheten att utvecklas inom en rad olika system, detta då vi arbetar mot flertal kunder i spännande projekt. Tjänsten är huvudsakligen inriktad mot segmentet Infra men möjligheterna att jobba inom Energi & VA projekt finns också.

Arbetsuppgifter:

 • Programmering i olika system
  (Mitsubishi, Siemens-TIA, Plant SCADA, ABB 800m, ABB 800xA etc)
 • Ta fram lösningsförslag åt kunden
 • Driva projektet framåt som en teknisk ledare
 • Arbeta med mindre avhjälpande underhåll
 • Vara delaktig i större automations projekt

Vem söker vi?

Vi söker en Automationsingenjör med 5-10 års erfarenhet inom Automationsprojekt. Du har sannolikt Högskole-/Civilingenjörsexamen inom elektro eller automation, alt har du förvärvat motsvarande kunskap genom tidigare yrkeserfarenhet. Vardagen på Granitor präglas av korta beslutsvägar, entreprenörskap och engagemang och för att trivas hos oss bör du ha en teamkänsla, förmåga att jobba strukturerat och skapa relationer både internt och externt. Du bör också ha viljan att lära nytt och lusten att dela med dig av det du kan. 

Övrigt:

 • Flytande kunskaper inom svenska och engelska
 • Svensk medborgare (Säkerhetsprövning kan ske beroende på projekt)
 • Körkort B 

Varför arbeta hos oss?

Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande projekt där hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Utveckling av hållbara lösningar som ökar kundernas konkurrenskraft och människors livskvalitet är en integrerad del av vår affärsidé. Vi har länge arbetat för att främja en bred syn på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet, allt från arbetsmiljön i vår dagliga verksamhet till Granitors mer visionärt långsiktiga mål ”Att bidra till en bättre framtid”. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. Här finns även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Bra att känna till

 • Tjänstgöringsort: möjlighet att vara placerad i Solna eller Marievik
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse
 • Arbetstiden är dagtid men det finns möjlighet till både flex och arbetstidsförkortning
 • Tjänsteresor ingår i tjänsten

Kontaktperson: Maid Delic, Gruppchef, maid.delic@granitor.se, +46727044124

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Solna
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2023-06-10
Sök jobbet