2022-09-30

Är du vår nästa Rör/mek-konstruktör?

Att arbeta som konsult på Aenigma innebär en spännande och utmanande vardag. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi och leder projekt inom Projektledning, Projektering och Asset Management som bidrar till morgondagens samhälle. Hos oss blir du en del av en familjär företagskultur där din utvecklingsresa står i fokus.

Aenigma är ett av bolagen inom Granitor-gruppen med en bred teknisk kunskap inom industri, energi och samhällsbyggnad. Nu söker vi en rör/mek-konstruktör till vårt kontor i Lysekil eller Stenungssund, är det du?

Om rollen

Du kommer att arbeta med konstruktion i spännande uppdrag inom hela projektkedjan från idéstadier till genomförande och idrifttagning. Rollen innebär deltagande i mindre och medelstora projekt där du erbjuds en unik möjlighet att bidra till ditt teknikområde, och till vår gemensamma utvecklingsresa mot ett starkare multidisciplinärt team i Västsverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som konstruktör blir du en viktig del i Aenigmas multidisciplinära team där du kommer arbeta i nära samarbeta med projektmedlemmar, interna chefer och företagets kunder inom främst energi- och processindustrin.

Arbetet omfattar bland annat:

 • Mekanisk konstruktion samt rörkonstruktion av ny- eller ombyggnationer i processanläggningar.
 • Hållfast- och spänningsberäkningar för konstruktion av processanläggning.
 • Utarbeta projekthandlingar, såsom, layout och isometrier / installationsritningar.
 • Basic- och detaljprojektering.

Vem är du

Vi söker dig som vill utvecklas vidare inom rollen som rörkonstruktör. Du är självgående, strukturerad och har ett driv. Du har god förmåga att organisera ditt arbete och möta oförutsedda händelser med ett lösningsorienterat tänk.

På Aenigma gillar vi att jobba tillsammans och värdesätter därmed både din personlighet och förmåga att skapa goda relationer, både internt som externt. Vi tror också att du trivs att arbeta i en familjär miljö samt dela kunskap och ge stöttning till juniora talanger.

Som person är du flexibel och prestigelös och har ett starkt tekniskt intresse. Vi ger dig möjligheten att navigera din utvecklingsresa och tillsammans arbeta mot ett bättre samhälle.

Önskvärda kvalifikationer:

 • Minst 3 års erfarenhet av rör/mek-konstruktion från processindustrin.
 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning alt. en yrkeshögskoleutbildning mot rörkonstruktion.
 • Flerårig erfarenhet av Autocad 2D, AutoCad Plant 3D eller liknande programvaror.
 • Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och svenska.
 • B-körkort
 • Erfarenhet att arbeta i projekt är meriterande.

Om Aenigma

Aenigma är ett pussel av unika kompetenser med en bred teknisk kunskap och lång erfarenhet inom branschen. Med en trygg koncern i ryggen och en kultur där samarbetet är nyckeln till framgång, skapar vi de bästa idéerna och utvecklar lösningar tillsammans med våra kunder.

Vi är runt 100 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Avesta, Lysekil och Stenungssund. Våra konsulter arbetar i nära samarbete med olika discipliner inom projektteamet och får därmed inblick i flera delar av projekten. Det gör att vi kan bidra som en viktig del, men vi kan också lägga hela pusslet – från före före till efter efter.

Grundstenen i vår verksamhet är ett nära och stödjande ledarskap där fokus ligger på varje medarbetares utvecklingsresa. Vi tror att den som kan påverka sin vardag trivs med sitt arbete och växer som människa.

Vad kan vi erbjuda dig?

På Aenigma erbjuds du en stor variation i uppdragen och har förmånen att styra ditt eget arbete. Med stöttning från närmsta chef och både seniora och juniora kollegor har du möjligheten att växa in i konsultrollen.

Vi gillar även att ha roligt tillsammans och skapar gemenskap genom företagsaktiviteter, konferenser och delaktighet i vår gemensamma utveckling. Du får förutsättningen att skapa balans mellan jobb och fritid med en flexibel och digital arbetsplats. Vi erbjuder goda villkor i form av:

 • Friskvård på 5000 kr
 • Konkurrenskraftig ersättning
 • Pension
 • Rekrytering- och uppdragsbonusar
 • Försäkringslösningar

Ytterligare information

Urval sker löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag.
Ort: Lysekil eller Stenungssund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Granitor  är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor.  Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Olika orter
Bolag
Aenigma
Typ av tjänst
Mekanik- och rörkonstruktion
Sista ansökningsdag
2022-09-30
Sök jobbet

Kontaktpersoner

{{model.FirstName}} {{model.LastName}}

{{model.FirstName}} {{model.LastName}}